US OPEN

Cicipas izviždan zbog dugog boravka u svlačionici

Grk se plasirao u treće kolo, ali nije pobrao simpatije gledatelja

Cicipas: Uzeo pauzu dužu od sedam minuta. AFP

A. V.

2.9.2021

Grčki teniser Stefanos Cicipas (Tsitsipas), treći nositelj US Opena, plasirao se u treće kolo pobjedom nad Francuzom Adrijanom Manarinom (Adrian Mannarino) 6-3, 6-4, 6-7 (4), 6-0, ali su ga gledatelji na Artur Eš stadionu izviždali nakon dugog boravka u svlačionici između trećeg i četvrtog seta.

Grk je došao pod povećalo zbog svojih dugotrajnih izbivanja s terena za vrijeme mečeva, nakon dvoboja prvog kola u kojem je savladao Britanca Endija Mareja (Andy Murray) u pet setova, nakon što je bivši pobjednik US Opena vodio s 2:1 u setovima. Marej je nakon meča izjavio da su ga Cicipasovi odlasci s terena i korištenje liječničke pomoći, za koju prema Marejovim tvrdnjama nije bilo razloga, izbacili iz ritma meča. Britanac je izjavio i da je bio psihički spreman na takve poteze Grka, ali da se fizički nije mogao nositi s njima te da je zbog toga Cicipas izgubio njegovo poštovanje.

Cicipasa su nakon toga prozvali još neki teniseri, što je okrenulo gledatelje protiv njega kad je uzeo pauzu između trećeg i četvrtog seta dvoboja protiv Manarina i proveo u svlačionici više od sedam minuta. Kad se vratio na teren dočekan je zvižducima i povicima gledatelja, ali ga to nije uznemirilo, jer je Francuza ostavio bez gema u četvrtom setu i tako osigurao dvoboj 3. kola protiv ovogodišnjeg umaškog pobjednika Španca Karlosa Alkaraza (Carlos Alcaraz).

Cicipas je poslije meča izjavio da je bio sav mokar od znoja nakon trećeg seta te da mu je bilo važno da se osvježi.

- Nisam učinio ništa pogrešno, stoga ne razumijem takvu reakciju. Nemam ništa protiv onih koji su mi vikali. Volim navijače. No, neki ljudi to ne razumiju. Nisu igrali tenis na visokoj razini pa ne mogu razumijeti koliko je napora je potrebno i koliko je teško činiti ono što mi činimo. Ponekad nam je potreban kraći odmor da bismo mogli raditi to što radimo - opravdavao se Tsitsipas, prenosi Hina.

Manarino je priznao da Cicipas nije napravio ništa što mu pravila ne dopuštaju, ali i predložio da se razmisli njihovoj promjeni kad su u pitanju dugotrajniji odlasci s terena.

- Pravilo nije dobro jer nije pošteno tako prekinuti ritam meča, ali ne mislim da on čini nešto pogrešno, jer mu je omogućeno da to čini - izjavio je Francuz.

Unatoč negodovanju gledatelja, Cicipas je u ovom meču došao do osobnog rekorda sa 27 asova, čime je svoj prijašnji rekord po broju neobranjivih servisa u jednom meču popravio za pet.

U srijedu navečer nad Njujorkom su se stvorili olujni oblaci i obilne kišne padaline su spriječile odigravanje mnogih dvoboja u konkurenciji parova. Kiša je bila toliko snažna da je procurio i krov nad terenom Luiss Armstrong na kojem su u tom trenutku igrali Argentinac Dijego Švarcman (Diego Schwartzman) i Južnoafrikanac Kevin Anderson.

Dvoboj je zbog toga bio prekinut i nastavljen je po završetku programa na stadionu Artur Eš. Unatoč prekidu, Švarcman je slavio u tri seta 7:6 (4), 6:3, 6:4.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.