IZBOR VANREDNE SKUPŠTINE

Teniski savez Srbije ima novog predsjednika, Goran Đoković stiže na čelo

Moje iskustvo u tenisu je najviše kroz Novaka, ali sam i sedam godina bio Srbija opena i Sofija opena

Goran Đoković: Na čelu TSS. MN Press

E. Ć.

20.9.2024

Goran Đoković novi je predsjednik Teniskog saveza Srbije i Upravnog odbora Teniskog saveza Srbije. 

To je odluka Vanredne izborne Skupštine TSS održane u Beogradu. Dosadašnji predsjednik Mirko Petrović se povukao nakon devet godina na čelu TSS.

- Nadam se da će novi Upravni odbor, sa novim predsjednikom, uz veće finansije, da nastavi da sprovodi uspješne projekte koje smo do sada razvili. 

Hvala svim ljudima sa kojima sam imao sjajnu saradnju i želim da novom predsjedniku i Upravnom odboru poželim svu sreću u radu - poručio je Mirko Petrović prije izbora novog rukovodstva.

Delegati najvišeg tijela srbijanskog  tenisa su izglasali Gorana Đokovića, dosadašnjeg potpredsjednika, za novog predsjednika Teniskog saveza Srbije i Upravnog odbora TSS. 

Prijedlog za novog - starog predsjednika Skipštine je Milan Jerinkić, za potpredsjednike su reizabrani Milan Čonkić i Miloš Jakovljević, a za novog potpredsjednika TSS i UO TSS Boban Gašić.

- Zahvalio bih se svima na izboru. Moje iskustvo u tenisu je najviše kroz Novaka, ali sam i sedam godina bio Srbija opena i Sofija opena. Cilj mi je da popravim ono što smo počeli da radimo. Osnova svega su finansije - poručio je novi predsjednik Teniskog saveza Srbije, Goran Đoković, prenosi Telegraf.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.