BIH

Vučić dobio 12 posto više glasova od svih kandidata

3.4.2017

Novoizabrani šef Srbije Aleksandar Vučić poručio je da će se boriti za svakog čoveka u Srbiji potpuno jednako, bez obzira na to da li ga je podržavao ili ne. Lider SNS dobio je 55,7 posto glasova, drugi Saša Janković sa 15,6, zatim Beli Preletačević, koji je dobio 9,6, a iza njega su Vuk Jeremić i Šešelj 

Vučić je, na osnovu 92 posto obrađenog uzorka, od 3.700.000 izašlih birača dobio povjerenje više od dva miliona građana Srbije. 
- Ovo je za nas važan dan, važno je jer se pokazalo u kom smjeru Srbija želi da ide, da je pobjeda čista kao suza. Dobio sam 12 posto više glasova nego svi ostali kandidati zajedno - kazao je Vučić tokom obraćanja u centrali stranke. 

Premijer i novoizabrani predsjednik Srbije se prilikom obraćanja javnosti na konferenciji za štampu u sjedištu Srpske napredne stranke zahvalio svim građanima Srbije, među kojima i Bošnjacima i Mađarima.

- Hoću da iskoristim priliku da se zahvalim svim građanima Srbije, pri tom mislim i na Srbe, ali i na Bošnjake i Mađare. Hoću da znate da smo u Novom Pazaru, Tutinu, Sjenici..., osvojili preko 70 posto glasova - rekao je Vučić. 

Pogledajte kako se Vučić zahvalio Bošnjacima na glasovima:


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.