BIH

Čović: Začudila me izjava Borovac, niko i ne razgovara o sporazumu IZ-a i BiH

Avaz

Avaz.ba

20.2.2018

Dragan Čović, član Predsjedništva BiH kazao je da ga je začudila izjava ministrice za ljudska prava i izbjeglice Semihe Borovac, koja je rekla da predsjednik HDZ-a blokira sporazum Islamske zajednice i države BiH. 

- Začudilo me da državna ministrica, koliko god bila u funkciji svoje političke opcije koje predstavlja iznosi detalje koji nemaju nikakve vjerodostojnosti. Sporazum između IZ BiH i države BiH je već jedno godinu dana izvan bilo kojeg plana rada u Predsjedništvu BiH. Ta ministrica nikad sa mnom nije podijelila nijedne riječi ili prokomentirala bilo šta u vezi s tim sporazumom. Taj sporazum jednostavno nije na dnevnom redu. O njemu niko ne razgovara u Predsjedništvu BiH, pa ni ja, naravno. To je jednostavno jedan politički lavirint ove države u kojem je završio i ovaj sporazum - istaknuo je Čović.

Lider HDZ-a dodao je kako ga je ministrica Borovac mogla barem pitati kako stvari stoje prije nego je išta izjavila.

Podsjećamo, Borovac je danas kazala kako je Vijeće ministara BiH završilo sve u vezi sa sporazumom između IZ-a i države BiH te da Čović blokira rješenje sporazuma jer mu navodno smeta poslovanje Islamske zajednice, zapošljavanje u njenim institucijama, arhiv.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.