SARAJEVO

"Avaz" godinama istrajava kao jedan od najjačih bh. brendova

Od samog osnutka uvjerljivo smo najtiražniji, najčitaniji, najcitiraniji i najutjecajniji medij u BiH, kazao glavni urednik Fadil Mandal 

Sa svečanosti: Svi dobitnici priznanja na okupu. M.Kadrić

A. NUHANOVIĆ

3.11.2018

Povodom 23. godišnjice „Dnevnog avaza“, tradicionalna svečanost upriličena je sinoć u hotelu „Radon Plaza“ u Sarajevu, a prisustvovali su joj uposlenici najtiražnijeg i najutjecajnijeg medija u Bosni i Hercegovini.  

Vrtoglav uspon

Pune 23 godine prošle su otkad su prvi primjerci naše novine stigli u ruke čitalaca. Bilježeći rast prodaje iz godine u godinu, „Dnevni avaz“ izrastao je u jedan od najuspješnijih brendova u cijeloj zemlji.  

Glavni i odgovorni urednik Fadil Mandal podsjetio je da je „Avaz“ jedan od najjačih bh. brendova i neprikosnoveni lider na medijskoj sceni Bosne i Hercegovine.   

- Od samog osnutka uvjerljivo smo najtiražniji, najčitaniji, najcitiraniji i najutjecajniji medij u BiH. Za sve to, naravno, zaslužni su i novinari i urednici i ostali uposlenici kompanije koji rade u njenim drugim segmentima, od onih u sjedištu Uprave, preko vozača i tiražera, do vrijednih radnika u našoj štampariji. U vrijeme razvoja novih medijskih platformi „Dnevni avaz“ sa svojim portalom, također, bilježi vrtoglav uspon. Danas „Avazov“ portal ima milion i po klikova dnevno i postavlja nove standarde u online novinarstvu. Za kraj, naša poruka je da idemo dalje u osvajanje novih poslovnih i medijskih rekorda - poručio je Mandal.

Radončić: Svjetionik slobode

Obraćajući se na svečanosti, utemeljitelj „Avaza“ Fahrudin Radončić je rekao:

- „Avaz“ je sve ove godine bio svjetionik slobode misli i odbrane demokratije i vrijednosti slobodnog društva. Vaša misija je da ostanete na tom putu. „Avaz“ je ovih 25 godina često bio meta raznih političkih napada, ali slobodnu misao niko nije pobijedio. Trebate biti sretni što vas napadaju jer samo najjače napadaju, a slabe sažalijevaju. A vi ste najjači u odbrani prava javnosti da zna šta se dešava u ovoj zemlji. „Avaz“ ima vanserijske profesionalce, urednike, novinare, najbolju štampariju i distribuciju, gdje vozači samo za jednu večer prijeđu 10.000 kilometara da bi novina došla do čitalaca. To je ono liderstvo koje „Avaz“ razlikuje od drugih.

Nagrađenima je čestitao i utemeljitelj ’Avaza’

Uručena priznanja

Tradicionalno, na svečanosti su uručena i priznanja najboljima. Urednikom godine proglašen je Admir Aljimi, urednik Crne hronike. Nagradu za novinara godine dobio je Kenan Kešmer, novinar Unutrašnjopolitičke rubrike, dok je najboljim mladim novinarom proglašena Aldijana Tabak, novinarka Sarajevske rubrike.

Sakib Smajlović iz Srebrenice dobio je priznanje za najboljeg dopisnika godine. Fotoreporter godine je Armin Durgut, a specijalna priznanja ove su godine pripala Murizu Čengiću, Lejli Mahmutović i Larisi Sarajlić-Ramović.

Specijalna priznanja  

Dodijeljena su i priznanja za 20, 15 i 10 godina rada u „Avazu“. Dobili su ih: Sonja Trikić, Emir Ahmethodžić, Rusmira Džakmić, Lejla Suljović, Samir Saletović, Admir Hajder, Faruk Tvrtković, Džana Zimić, Amela Keserović, Dževad Bihorac, Naida Saračević, Vedad Osmić, Aida Šarkinović, Dženita Čulić, Emir Čulić, Mevlida Čolakhodžić, Nihad Garaplija i Elmir Omerović.  

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.