LIJEPE VIJESTI

11. vjenčanje u Gračanici: Senada Nurikić se udala za Adina Gazibegovića

Matičar Muhamed Beganović mladim parovima poručio: Nemojte dozvoliti da vam zakon uređuje život, uredite ga sami

Piše: H. Čalić / Avaz.ba

11.4.2020

Vjenčanje u Gračanici. H. Čalić

Dvadesetčetverogodišnji Adin Gazibegović iz gračaničkog naselja Orahovica Donja i njegova vršnjakinja Senada Nurikić iz Vranovića danas, 11. aprila, jedanaesti su par koji je pred matičarem Muhamedom Beganovićem u Gračanici izgovorio sudbonosno "da". Nakon osam godina zabavljanja, tako se htjelo, u vrijeme pandemije, kako se kaže, “stali su na ludi kamen”. Ljubav više nije mogla čekati pa su za kumove pozvali Edina Gazibegovića i Melisu Džafić. 

U svatovima je bilo još petero mladih ljudi sa maskama na licu.  

- Osam godina smo se zabavljali i sudbina je htjela da naš brak krunišemo baš u ovo vrijeme. Čekala sam i dočekala Adina da dođe iz Njemačke. Hoćemo i našim sklapanjem braka da pokažemo da smo jači i od pandemije, da život mora ići dalje svojim putem. Žao nam je, ali će naša svadba proći u poštivanju mjera preventive. Kada sve ovo prođe, nešto ćemo planirati - kazala je Senada, od danas Gazibegović.

Mladoženja je kao varilac radio u Njemačkoj. Kada je krenula pandemija koronavirusa, došao je kući. Iako nisu bili decidni u odgovoru na pitanje šta i kuda kada korona prođe, odgovor na naše pitanje mogao se nazrijeti - Njemačka.

- Nemojte dozvoliti da vam zakon uređuje život, uredite ga sami svojom ljubavi - poručio je mladencima matičar Muhamed Beganović, koji je do sada vjenčao skoro dvije hiljade parova. 

U posljednje dvije godine vjenčao je 700 parova, godišnje po 350. Tokom marta, vjenčao je 21 par, a u 11 dana aprila isto toliko parova, dok je 18 parova svoje vjenčanje odgodilo zbog Covida-19.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.