MIRIŠE NA IZBORE

IZ SDA Ilidža tvrde: Nismo dijelili mirise za vozila s likom Prevljaka, ovo je djelo protivnika

Iz OO SDA Ilidža tvrde da s navedenim mirisima oni nemaju ništa

Fikret Prevljak. Facebook

Piše: D.H./Avaz.ba

27.8.2020

Javnost u BiH jučer je s osjećajem nevjerice i smijeha pratila vijest da su se u Sarajevu, kao dio promotivnog predizbornog materijala, pojavili mirisi za auto s likom kandidata SDA za načelnika općine Ilidža Fikreta Prevljak, a čitava vijest postala je i regionalni hit.

I taman kad smo pomislili da je SDA ovaj put uspjela prevazići samu sebe i svoj standardni "promotivni materijal" u obliku sokova i kafe u kartonskim paketima koje su dijelili biračima, iz OO SDA Ilidža tvrde da s navedenim mirisima oni nemaju ništa.

- OO SDA Ilidža najoštrije osuđuje zloupotrebu lika i djela generala Fikreta Prevljaka kao kandidata ove stranke za općinskog načelnika na prestojećim lokalnim izborima.Nakon što je na društvenim mrežama i internet portalima objavljen promotivni materijal (automiris sa likom generala Prevljaka i grbom Općine Ilidža) želimo javnost upoznati da OO SDA Ilidža isti nije naručio, dijaznirao, distribuisao ili na bilo koji drugi način sudjelovao u njegovom kreiranju i objavljivanju.

Iz OO SDA Ilidža tvrde da je sve to bilo djelo njihovih političkih protivnika kako bi se kompromitovao njihov kandidat.

U ovom momentu ovaj čin, duboko smo uvjereni u to, može biti djelo jedino političkih neistomišljenika i protivnika koji na ovaj način ne samo da pokušavaju omalovažiti lik i djelo generala Prevljaka, nego i podrivati demokratske principe. 


Na koje konkretno političke neistomišljenike i protivnike sumnjaju i ko bi to tačno imao interes trošiti vlastiti novac na pravljenje mirisa s likom SDA-ovog kandidata za načelnika, iz OO SDA Ilidža nisu naveli. No, iako iz SDA tvrde da oni sa svim ovim nemaju ništa i da, poštujući sve zakonske norme, još nisu ni započeli s kampanjom, nije zgoreg napomenuti da je Prevljak, koji je obavljao dužnost člana Kantonalnog odbora SDA Sarajevo, zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo, člana Glavnog odbora SDA BIH, vijećnika u Općinskom vijeću Ilidža, predsjednika Općinskog odbora SDA Ilidža, te član aIO KO SDA Sarajevo, kampanju počeo još u julu kada su njegovi simpatizeri u ilidžanskim džamijama nakon džuma-namaza dijelili čokoladice. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.