ODRŽANA TRIBINA

Vukanović pružio podršku OO PDP-a Foča: Samo sloga bit će poraz vragu

Milorad Dodik i Bakir Izetbegović su lice i naličje, rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović

Sa tribine u Foči. PDP

N. Aj.

11.12.2021

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović obilježio je godišnjicu osnivanja Opštinskog odbora PDP-a Foča te je tamo organizirana tribina.

Govoreći o opštoj političkoj situaciji, rekao je da istok RS, uključujući i Foču, trpe nemar i nebrigu ove vlasti.

Borenović: Dodik i Izetbegović su lice i naličje

- Gradovi i opštine nam propadaju, ljudi se iseljavaju, a vlast se bavi temama koje ne mogu donijeti nikakvo dobro niti jednom građaninu RS. Vode nas u još veću nestabilnost, avanturizam i rizik, a ni na jučerašnjoj posebnoj sjednici nisu dali niti jedan argument zašto to rade, osim pokušaja poigravanja emocijama i patriotizmom našeg čestitog naroda, a zbog svoje predizborne kampanje. O nekoj brizi za RS priča onaj koji zbog svoje koristi i saradnje sa HDZ-om brani hrvatske interese, a sa SDA dijeli fotelje i dogovara koordinisan politički nastup. Milorad Dodik i Bakir Izetbegović su lice i naličje. Oni zajedničkim snagama, u dogovoru, žele da odvedu sve u propast, da bi sebe sačuvali, poručio je Borenović i dodao da će u svakoj prilici, bilo to u parlamentu RS, u Foči ili bilo kojem gradu, svuda u javnom prostoru, govoriti o katastrofalnoj politici vladajuće bh. koalicije SNSD-SDA-HDZ koja je najodgovornija za stanje u zemlji, te da je uvjeren da će ih građani poslati u političku prošlost na sljedećim izborima.

Draško Stanivuković, član Predsjedništva PDP-a i gradonačelnik Banje Luke rekao je da je vlast očigledno spremna na sve, ali da doživljavaju poraz za porazom, a najteži će doživjeti za deset mjeseci.

- Pokušali su da opstruišu Banju Luku, da grad učine nefunkcionalnim, a prije nekoliko dana su doživjeli potop, kada smo pored svega usvojili rebalans budžeta. Jučer su na najmonstruozniji način ugrozili privatnost našeg kolege, mladog i časnog čovjeka, a vratilo im se kao bumerang. Vidim da i ovdje u Foči, lijepom i historijski značajnom mjestu, koje je danas zapostavljeno od vlasti, opoziciona borba jača, podrška raste i da će i ovdje narodna volja i želja za dobrim životom pobijediti sva njihova podmetanja - rekao je Stanivuković.

Stanivuković: PDP nije privatno preduzeće

Stanivuković je dodao da je PDP stranka koja je civilizovano i mirno prije 6 godina promijenila rukovodstvo, jer su se i tada, kao što to danas radi predsjednik Borenović, gradile nove generacije.

- To je za mene lider, kao što je bio i počasni predsjednik Ivanić. Iako predsjednika Borenovića podržavamo i tražimo da prihvati i još jedan mandat na čelu stranke, on već godinama nesebično daje vjetar u leđa nama mlađima. PDP nije privatno preduzeće kao što su neke druge stranke, koje i RS doživljavaju kao privatnu svojinu. Pokazat ćemo im da RS nije privatna država, nije njihova, nije PDP-ova ili bilo koje stranke, nego će RS opet biti narodna - smatra Stanivuković.

Narodni poslanik Nebojša Vukanović čestitao je godišnjicu Opštinskom odboru PDP-a Foča i poručio da „samo sloga bit će poraz vragu“.

- I ovdje u Foči poručujem: vrijeme je da se zbiju redovi i zajedno u oktobru 2022. godine porazimo nenarodni režim, skinemo okove koje su stavili našem narodu i RS i konačno uspostavimo pravdu i red u zemlji nakon godina i godina režimske nepravde, otimačime i bahatosti - rekao je Vukanović.

Predsjednik OO PDP Foča Zoran Mandić zahvalio se svima na prisustvu tribini povodom značajnog jubileja i rekao da PDP u Foči prethodnih mjeseci bilježi kontinuirani priliv članstva, što je garant odličnog izbornog rezultata.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.