DOBRE VIJESTI

Načelnik Tanović domu zdravlja uručio frižider za čuvanje vakcina

Jedan od prioriteta Općine Novo Sarajevo svakako je i unapređenje primarne zdravstvene zaštite, rekao je on

Uručen frižider. OPĆINA NOVO SARAJEVO

A. O.

15.3.2022

Načelnik Općine Novo Sarajevo, Hasan Tanović uručio je profesionalni frižider za čuvanje vakcina Domu zdravlja „Novo Sarajevo“. 

Nakon što je u jednoj od prethodnih posjeta menadžment Doma zdravlja upoznao načelnika sa problemom skladištenja vakcina, odmah je putem Štaba civilne zaštite pokrenuta inicijativa za nabavku profesionalnog frižidera, u vrijednosti od oko 6.000 konvertibilnih maraka.


Unapređenje zdravstvene zaštite

- Jedan od prioriteta Općine Novo Sarajevo svakako je i unapređenje primarne zdravstvene zaštite. S obzirom na osjetljivost i specifičnost čuvanja vakcina i iskazanom potrebom za nabavkom profesionalnog kombinovanog frižidera za čuvanje vakcina u Domu zdravlja „Novo Sarajevo“, odmah smo reagirali i izvršili nabavku. Nastavit ćemo i dalje pomagati primarnu zdravstvenu zaštitu, a sve s ciljem zaštite i unapređenja zdravlja građana Općine Novo Sarajevo – istakao je načelnik Tanović.


Zahvala načelniku

Direktorica Doma zdravlja „Novo Sarajevo“  Amira Skopljak uz zahvalu načelniku Tanoviću na pomoći koju im Općina kontinuirano pruža istaknula je da će se nabavkom ovog frižidera poboljšati tzv. hladni lanac, odnosno način čuvanja vakcina.

- Frižider će biti postavljen u Službi porodične medicine, gdje se nastavlja vakcinacija protiv Covida-19, sezonske gripe, kao i druge vakcinacije, a sve u cilju zaštite stanovništva od zaraznih bolesti i unapređenja zdravlja – pojasnila je Skopljak.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.