POSJETE

Bećirović u Jajcu: Borba protiv segregacije dokazuje da ljudi Jajca žive antifašizam

Naša domovina jača uprkos onima koji se trude učiniti život ružnim, tužnim, opterećenim nametnutim podjelama, rekao je Bećirović

Tokom posjete Jajcu. SDP BIH

A. O.

9.9.2022

Denis Bećirović, kandidat ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine i delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH danas je posjetio Jajce, gdje je dan proveo u druženju sa predstavnicima političkih opcija koje podržavaju njegovu kandidaturu.

- Jajce je grad simbol antifašističke borbe, borbe za jedinstvenu, cjelovitu Bosnu i Hercegovinu. Takvu ulogu Jajce je potvrdilo u novije vrijeme otporom podjelama i segregaciji koje promovišu vladajuće stranke u ovom kantonu. Otpor građana Jajca, posebno mladih, savremenim neustavnim podjelama i izdaji prirode bosanskohercegovačke države kao uključivog, integrirajućeg društva, inspiracija je za sve nas i dokaz da možemo bolje, da možemo ići naprijed - izjavio je Bećirović.


Zapanjujuće prirodne ljepote

Dodao je da kao mjesto zapanjujuće prirodne ljepote i bogate historije, Jajce je svjedok da država Bosna i Hercegovina opstaje, razvija se i jača.

- Naša domovina jača uprkos onima koji se trude učiniti život ružnim, tužnim, opterećenim nametnutim podjelama čak i u ovakvim sredinama nevjerovatne ljepote i historije suživota i jedinstva - poručio je on.


Živi antifašizam

Dodao je da je ovaj grad mjesto koje živi antifašizam, mjesto koje živi Bosnu i Hercegovinu.

- Nesumnjivo, i u Jajcu se nalazi iskra promjena koje će nakon oktobra proširiti našom zemljom. Smatram i svojom dužnošću da kao budući član Predsjedništva Bosne i Hercegovine učinim sve da napori građana Jajca za očuvanjem svoje zajednice, svog bosanskohercegovačkog identiteta ne bude iznimka, nego opća praksa. Naš obrazovni sistem mora biti izgrađen na temeljima pluralnosti i afirmacije bosanskohercegovačke države i identiteta, a Jajce je jedan od najboljih primjera - zaključio je Bećirović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.