KANTONALNA MINISTRICA

Hota-Muminović se sastala sa ambasadorom Satlerom: Kurikularna reforma važan korak ka modernizaciji obrazovanja

To ćemo postići predanim radom i stalnim zalaganjima na putu ispunjenja direktiva Evropske Unije, izjavila je Hota-Muminović

Hota-Muminović i Satler tokom sinoćnjeg sastanka. VLADA KS

A. O.

8.12.2022

Ministrica za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo Naida Hota-Muminović održala je sinoć sastanak sa ambasadorom Delegacije Europske Unije u Bosni i Hercegovini Johanom Satlerom (Johannom Sattlerom).

Na sastanku ambasador Satler je čestitao ministrici za odgoj i obrazovanje u Vladi Kantona Sarajevo Naidi Hota-Muminović na naporima na reformisanju obrazovnih kurikuluma u Kantonu Sarajevo. 

Tom prilikom je potcrtao da je kurikularna reforma važan korak ka modernizaciji obrazovanja i podizanju kvaliteta obrazovnih standarda.

Također su razgovarali o činjenici da je Kanton Sarajevo otvorio vrata svojih škola za djecu migranata, gdje je ovoj djeci omogućen nastavak obrazovanja, uključujući i resurse koje je obezbijedila Evropska Unija.

- Imidž Bosne i Hercegovine u međunarodnim krugovima mora postati jedan od prioriteta nosilaca javnih funkcija i uveliko će zavisiti o našoj spremnosti da se približimo standardima kvaliteta koji postoje u Evropskoj Uniji. To ćemo postići predanim radom i stalnim zalaganjima na putu ispunjenja direktiva Evropske Unije, kako bismo kandidatski status dočekali spremni - naglasila je ministrica Hota-Muminović, ovom prilikom.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.