GOVORILI ZA "AVAZ"

Život ne mazi par koji se upoznao na Psihijatriji: Žive od 176 KM mjesečno

Emina nam je rekla da je u potrazi za poslom

Emina i Mustafa Hodžić. Screenshot

11.2.2023

Veliku pažnju javnosti izazvala je nesvakidašnja ljubavna priča Mustafe i Emine Hodžić iz Olova. Oni su se 2017. godine upoznali na Psihijatriji u Sarajevu i od tada su zajedno.

Njih dvoje je spojila teška sudbina, ali na koncu sve je ispalo bolje nego što su mislili. Emina je bila 11 godina u braku s nasilnim muškarcem, nakon čega je uslijedila dijagnoza srednje teška depresija te se odlučila liječiti na psihijatriji. Ističe da je Mustafina ljubav izliječila.

Ljubav na prvi pogled

Na Psihijatriju su primljeni isti dan, a Mustafa je odmah znao kada je ugledao Eminu da je ona ljubav njegovog života.

Iako se vole kao prvog dana u razgovoru za portal „Avaza“ Emina Hodžić kaže da teško žive, u potrazi je za poslom. Jedini sigurni mjesečni prihodi koje imaju iznose 176 KM. 

Kažu da im je načelnik Olova Đemal Memagić obezbijedio boravak u privremenom smještaju, na čemu su mu zahvalni.

- I dalje se nalazimo u nužnom smještaju. Nezaposleni smo oboje, ne radimo. Ja kad mogu i kako mogu odradim neki posao za dnevnicu. Muž ima 176 maraka esencijalne naknade za borce i to su nam jedini sigurni prihodi. Borimo se. Narod nam pomaže, ali je situacija zaista teška – kaže nam Emina.

Mustafa nije dobro

Dodaje da je njeno zdravstveno stanje sada dobro, ima terapiju koju pije i sve je u redu. Međutim, zabrinutim glasom nam govori i o Mustafi.

- On nije dobro, ima sedam hroničnih bolesti i jedva hoda – govori Emina.

Zahvalna je svim ljudima dobre volje koji su im do sada pomagali, međutim ono što je sada najprioritetnije je da nađe posao. Posao joj, govori nam, niko nije nudio. Sama se potrudi da nađe i uradi nešto za dnevnicu, poput čišćenja, ali ta sredstva za svakodnevni život nisu dovoljna. 

Pitali smo je koje poslove bi mogla raditi.

- Mogu da radim neke lakše poslove zbog svoje dijagnoze. Mogu raditi u manjoj prodavnici gdje nema puno ljudi. Mogu čistiti i dan danas odem pa očistim ako nešto ima. Mogu čuvati ženu, njegovati. Sve lakše poslove mogu raditi – zaključuje Emina.


Uz Emininu dozvolu objavljujemo i broj telefona koji mogu pozvati svi oni koji na bilo koji način mogu pomoći porodici Hodžić, a posao je, naglašava, napotrebniji,

Eminin kontakt telefon je: 061 526 349.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.