BH. METEOROLOG

Nedim Sladić najavio kada će ove sedmice biti najtoplije

Umjereno do jako jugo u četvrtak će nagovjestiti i novu promjenu vremena, naveo je Sladić

Sladić: Temperature zraka sredinom sedmice uglavnom između 17 i 24 ºC. Facebook

A. O.

10.4.2023

Bh. meteorolog Nedim Sladić na svom Facebooku je objavio status u kojem je otkrio kakvo nas vrijeme očekuje u narednom periodu.

- Jačanjem visinskog grebena sa zapada sutra (op.a. danas) će polako hladan zrak napuštati područje Bosne i Hercegovine, a visinska ciklona koja je zaslužna za povremene padavine tokom nedjelje i prvog dijela ponedjeljka će također oslabjeti s utjecajem nad našom zemljom i tokom sutrašnjeg dana se premještati dalje na istok – navodi Sladić.


Objava Sladića. Printscreen

Pristiže topliji zrak po visini pa će od utorka biti toplije u odnosu na protekle dane, a najtoplije u sedmici ispred nas prognoziramo u srijedu te naročito u četvrtak kada će zapuhati jugo, dodao je.

- Temperature zraka sredinom sedmice uglavnom između 17 i 24 ºC. Umjereno do jako jugo u četvrtak će nagovjestiti i novu promjenu vremena - a prema kraju sedmice ponovo hladnije zahvaljujući Blocking situaciji nad sjeverom Evrope i novim padavinama. Ako je za utjehu, bar u nizinama ovog puta neće biti snijega, a ni novih snježnih glavobolja. Vizualizacija urađena u programskom jeziku Python koristeći input prognoznog modela ICON – navodi Sladić na Facebooku. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.