STRANAČKI SASTANAK

Čović u Žepču: Bit će još izlazaka i to će nas ojačati, moraju se poštovati pravila igre

Zbit ćemo se jer nam je ZDK važan kao i sredine Žepče i Usora, rekao je

Dragan Čović u Žepču. HDZ BiH

S. S.

4.10.2023

Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH Dragan Čović, u pratnji potpredsjednice HDZ-a BiH i zastupnice u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Darijane Filipović, sastao se u srijedu u Žepču s članovima i dužnosnicima Općinskog i Kantonalnog odbora HDZ-a BiH.

Stranačko vodstvo dočekao je Ivica Penić, novoizabrani predsjednik stranke u Žepču, Mato Zovko, načelnik općine i član Predsjedništva HDZ-a BiH, Josip Martić, predsjednik Kantonalnog odbora HDZ-a BiH Zeničko-dobojskog kantona te članovi i dužnosnici stranke u Žepču, navodi se u saopćenju HDZ-a BiH.

Na sastanku je predstavljen rad, aktivnosti i ciljevi stranke u Žepču, pri čemu je Penić naglasio kako je HDZ BiH u Žepču stabilan dodavši kako HDZ BiH "kroz 33 temeljna ogranka provodi usaglašenu politiku te je glavna snaga koja okuplja hrvatski narod žepačkog kraja."

Pratiti projekte

Čović je podržao sve prezentirane aktivnosti, ističući kako se ovim sastankom želio upoznati sa stanjem i prilikama u Žepču.

- Uz podršku viših nivoa vlasti, nastaviti ćemo pratiti sve aktuelne projekte, poticanje razvoja i svih infrastrukturnih projekata najveći je prioritet svih dužnosnika HDZ-a BiH - istakao je Čović.

Također, danas je održan sastanak i s članovima Kantonalnog odbora HDZ-a BiH Zeničko-dobojskog kantona, a stanje na području kantona, prezentirao je Josip Martić, predsjednik Kantonalnog odbora pri čemu su se u raspravu uključili i predsjednici općinskih i gradskih organizacija.

Tokom sastanka istaknuti su izazovi u nadolazećoj godini, imajući u vidu činjenicu kako je iduća godina izborna godina. Predsjednici općinskih i gradskih organizacija HDZ-a BiH u Zeničko-dobojskom kantonu predstavili su program rada stranke s posebnim naglaskom i projekcijama za iduću godinu i lokalne izbore.

Čović je istakao kako je cilj HDZ-a BiH i partnera, dobiti uvjerljivo povjerenje na idućim lokalnim izborima, o čemu će se govoriti na Klauzuri HDZ-a BiH krajem sedmice. Sve projekte treba rješavati, planirati nove te biti bolji organiziraniji i uspješniji.

Nakon sastanka se obratio je medijima, gdje se osvrnuo i na istupanja iz stranke.

- Pokušavali smo to riješiti džentlmenski i kada smo vidjeli da se to ne može riješiti i da će se prenijeti na lokalne i opće izbore, uradili smo restrukturu, a oni koji se ne mogu složiti s novim odredbama doveli su se u poziciju da nanose štetne odluke po sebe. Napustili su porodicu. kojoj su pripadali. Najveći gubitnici su oni koji su napustili HDZ, koji je snaga hrvatskog naroda.

Ne može se potcjenjivati

Istakao je da mu je žao svega što se dogodilo te da treba ozbiljno sagledati ono što se pričalo proteklih mjeseci te da se odlasci ipak u konačnici ne mogu potcjenjivati.

- Želimo očuvati svakog našeg člana, ali svi naši prijatelji moraju poštovati pravila igre i ne smiju štetiti organizaciji HDZ-a koja je najbolje organizirana u BiH. Bit će još tih izalazaka, svaka tri dana nas obavijeste da neko izlazi. Izlazit će još desetak dana, kada potroše taktike, a onda ćemo mi biti još jači. Zbit ćemo se jer nam je ZDK važan kao i sredine Žepče i Usora - dodao je Čović.

Kazao je da ne očekuje puno ni od nove Vlade ZDK.

- Ovo je potencijalna druga vlada, bojim se da će u narednih godinu dana još biti 3-4 turbulencije jer je mnogo takvih sredina u BiH od Sarajeva, Tuzle, Bihaća... Moramo biti korektni, mudro organizovani i pokazati da smo politička opcija koja se traži jer je bitna za funkcionisanje BiH. Bez FBiH, države, ne može ni ovo ovdje funkconirati - zaključio je Čović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.