O ZABRANI UČEŠĆA SDS-A

Nešić: Odluka CIK-a je dokaz da srpski narod mora biti jedinstven

Očigledno je da moćnici nisu naučili, a Bošnjaci ih nisu naučili, da je srpski narod najjači kad misle da će ga slomiti

Nenad Nešić. Fena

S. S.

31.5.2024

Odluka Centralne izborne komisije (CIK) da zabrani učešće SDS-a na predstojećim lokalnim izborima predstavlja još jedan u nizu pokušaja bošnjačke političke elite da frustraciju zbog nedavnog glasanja u Generalnoj skupštini UN o rezoluciji o Srebrenici iskaljuje na srpskom narodu. Jasno je da Bošnjaci ne mogu da podnesu jačanje Srba i srpskog naroda, te koriste sve moguće mehanizme da nas oslabe i unište našu demokratiju, kaže predsjednik DNS-a Nenad Nešić.

On dodaje da je odluka CIK-a direktan udar na demokratiju i predstavlja opasan presedan koji može imati dalekosežne posljedice.

- Sljedeći korak bit će sistematsko oduzimanje svih prava srpskom narodu u BiH. Ovim putem pozivam sve relevantne međunarodne i domaće institucije da reaguju i spriječe dalju eroziju demokratskih principa i prava Srba u BiH - istakao je Nešić.

On dodaje da je ovo dokaz da srpski narod mora biti jedinstven.

- Očigledno je da moćnici nisu naučili, a Bošnjaci ih nisu naučili, da je srpski narod najjači kad misle da će ga slomiti. Tada zbija redove i pobjeđuje. Borba za očuvanje naših prava i sloboda ne smije stati, jer je to borba za budućnost svih nas - zaključio je Nešić. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.