SINAN ŠIMŠEK

Članu turske mafijaške organizacije "Daltons Gang", uhapšenom na Palama, određen ekstradicioni pritvor!

Ovaj turski državljanin dovodi se u vezu izvršenja krivičnih djela organizovani kriminal, terorizam, bombaški napadi, povezan i sa ubicama Vukovića

Bandom rukovodio Barış Boyun koji je u bjekstvu. rua.gr

M. Aš.

prije 3 dana

Sud BiH odredio je ekstradicioni pritvor uhapšenom državljaninu Turske Sinanu Šimšeku,  kojeg je SIPA u maju uhapsila na Palama, a po crvenoj međunarodnoj potjernici Italije, a zatim i Republike Turske.

Sud je sada prihvatio i prijedlog države moliteljice Republike Turske i potraživanom Šimšeku ukinuo privremeni pritvor u trajanju od 18 dana, a odredio ekstradicioni, koji može trajati do 24.novembra.

Šimšek se sumnjiči da je počinio krivično djelo članstvo u oružanoj terorističkoj organizaciji i krivično djela lišavanje slobode drugog lica upotrebom sile, prijetnje ili prevare iz Turskog krivičnog zakonika.

Šimšek je član turske mafijaške organizacije "Daltons Gang" , a uhapšen je na Palama u okviru velike međunarodne akcije koju je provedena u četiri države. On se skrivao u Bosni i Hercegovini sve dok nije početkom maja lociran uz pomoć OSA-e i uhapšen.

Ovaj turski državljanin dovodi se u vezu izvršenja krivičnih djela organizovani kriminal, terorizam, bombaški napadi, trgovina oružjem i eksplozivom i pranje novca.

Ova kriminalna organizacija, kojom je rukovodio Barış Boyun, Turčin koji je od 2017. godine u bjekstvu,  odgovorna je za nekoliko ubistava u Turskoj. Ali, ono što je posebno interesantno, istražni organi sumnjaju da su ova banda pomagala ubicama vođe Škaljarskog klana Jovana Vukotića.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.