BRATUNAC

Dodik: BiH će propasti, za Srbe mir jedina opcija, ali to ne znači da se nećemo braniti

Napominje da danas Srbi i u Republici Srpskoj i Srbiji, treba da se okupe oko Vučića, te da "polako, ali žustro reagujemo na događaje"

Dodik u Bratuncu. RTRS

D. H.

6.7.2024

Za nas Srbe mir je jedina opcija, ali to ne znači da se nećemo braniti, rekao je predsjednikRS Milorad Dodik na obilježavanju stradanja Srba Srednjeg Podrinja i regije Birač.

 Hvala vam što na ovaj način ne dozvoljavamo da se zaboravi, jer drugi žele da to tako bude, Da nestane sjećanje na stradale Srbe - rekao je Dodik u Bratuncu.

Svesrpski sabor prekretnica

Dodao je da su "Srbe najviše ubijali na njihove najveće praznike".

- Uvijek su u nama vidjeli krivce. Zar je krivac bio dječak koji se u svoje selo vratio po svog psa, pa ga zaklali? Nakon 27. godina njegovo tijelo je pronađeno u masovnoj grobnici. Za ubistvo djeteta nijedna kazna nije dovoljna, a kamo li deset godina. Mnogi nisu dočekali ni takvo priznanje. Malo je kuća u Podrinju, koje u proteklom ratu nisu zavijali u crno. Nisu birali, sve je išlo po redu, onako kako su zločinci htjeli. Upadali su u selo, palili, njihove komšije, koje su imale usađenu mržnju prema Srbima, ne samo da ih ubiju, nego da svoju mržnju ispolje na njima - kazao je Dodik, prenosi RTRS.

Dodao je da je Svesrpski sabor "prekretnica u svemu, te da nije bilo predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, na ovom planu se ništa ne bi desilo".

- Za nas Srbe mir je jedina opcija, ali to ne znači da se nećemo braniti - upozorava Dodik.

Okupiti se oko Vučića

Napominje da danas Srbi i u RS i Srbiji, treba da se okupe oko Vučića, te da "polako, ali žustro reaguju na događaje".

Dodik dodaje da je uvjeren da će BiH propasti, jer ne priznaje srpske žrtve.

- Možemo živjeti u miru, ali to ne znači da ćete išta od Srpske uzeti. Malo vam je to što imate. Republika Srbija i RS su ukosnica onog što je naš srpski narod - zaključio je Dodik.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.