GUŽVE

Na ova dva granična prijelaza već su velike kolone

Očekuje se pojačana frekvencija vozila, na glavnim saobraćajnicama, prilazima gradovima te graničnim prijelazima

Gužve na graničnim prijelazima. BIHAMK

N. Aj.

14.7.2024

Nedjeljnim jutrom u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom kolovozu. Iz BIHAMK-a savjetujeu vozačima da voze oprezno, izbjegavaju rizična preticanja i koriste sigurnosni pojas. 

- Molimo i ostale učesnike u saobraćaju da poštuju sve saobraćajne propise. Budući da je kraj sedmice, očekuje se pojačana frekvencija vozila, na glavnim saobraćajnicama, prilazima gradovima te graničnim prijelazima - saopćeno je.

Još nekoliko dana traju radovi na sanaciji škarpi i nestabilnih kosina, zbog čega je obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka. Vozila se preusmjeravaju na put preko Jezera i Mrkonjić Grada prema Crnoj Rijeci.

I dalje na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača, zbog oštećenja mosta, vozila do 30 tona saobraćaju jednom trakom, dok je za vozila preko 30 tona saobraćaj obustavljen.

Sanacioni radovi aktuelni su na magistralnim putevima: Kladanj-Vlasenica, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Foča-Ustikolina, Dobro Polje-Miljevina, Bijeljina-Rača, Čevljanovići-Nišići i Semizovac-Srednje. Na ostalim mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.

Na graničnim prelazima Hum i Deleuša duga je kolona vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta.

Do kraja augusta, za putnički saobraćaj otvoren je granični prelaz Krstac (na putu Gacko-Nikšić).

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 tona preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.