AUTOPUT

Radovi na naplatnom mjestu Tarčin: Završetak radova popodne

Mole se vozači koji putuju na duže relacije da prave češće pauze, posebno u najtoplijem dijelu dana

Radovi na cesti. Fena

S. S.

1.8.2024

Zbog radova na sanaciji oštećenog kolovoza ulaznog kraka na autocestu, na naplatnom mjestu Tarčin, danas od 8.00 sati, saobraćaj će biti obustavljen za vozila koja ulaze na autocestu. Normalizacija saobraćaja se očekuje u popodnevnim satima.

Jutros se na putevima Bosne i Hercegovine saobraća suhim kolovozom, bez značajnih smetnji ili otežanog saobraćaja.

Mole se vozači koji putuju na duže relacije da prave češće pauze, posebno u najtoplijem dijelu dana, da izbjegavaju rizična preticanja i obavezno koriste sigurnosni pojas. Apel i za ostale učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise.

Na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača, zbog oštećenja mosta, vozila do 30 tona saobraćaju jednom trakom, dok je za vozila iznad 30 tona saobraćaj obustavljen.

Sanacioni radovi aktuelni su na magistralnim putevima: Vitez-Travnik, Kladanj-Vlasenica, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Foča-Ustikolina, Dobro Polje-Miljevina, Bijeljina-Rača i Čevljanovići-Nišići.

Na graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta. Do kraja augusta, za putnički saobraćaj otvoren je granični prijelaz Krstac (na putu Gacko-Nikšić).

Zabranjen je saobraćaj za vozila iznad pet tona najveće dozvoljene mase na graničnom prijelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila iznad pet tona preusmjeravaju se na granične prijelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.