RAZNOVRSNI SADRŽAJI

U Goraždu svečano otvoren 27. internacionalni Festival prijateljstva

Posjetioci će uživati u nastupu benda Tribute to Čola, a zatim već dobro poznate Goraždanke Džejle Ramović

S festivala u Goraždu - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
S festivala u Goraždu - Avaz
Dnevni avaz
+12
Alen Bajramovic

1.8.2024

Uz podizanje festivalske zastave, himnu festivala i vatromet u Goraždu je otvoren 27. internacionalni Festival prijateljstva. U programu otvaranja tradicionalne manifestacije koja promovira prijateljstvo, učestvovali su Rudarska glazba Kakanj i Udruga mažoretkinja općine Kiseljak “Kiseljačke mažoretkinje”, koji su plesom i muzikom, pred početak ceremonije na centralnoj festivalskoj pozornici ispred Gradske dvorane "Mirsad Hurić", defileom uljepšali i ulice Goražda.

Nastupili su i pobjednici dječijeg festivala „Šta se pjesmom sanja" Nadja Mašić i Nedim Karahmetović, te učenici Osnovne škole "Husein ef. Đozo" sa muzičko-plesnim performansom "Đaci vas mole, usporite pored škola". Zastavu Festivala na jarbol su podigli učenici generacije goraždanskih škola.

U nastavku večeri posjetioci će uživati u nastupu benda Tribute to Čola, a zatim već dobro poznate Goraždanke Džejle Ramović.

Prvi dan festivala počeo je otvaranjem Ljetnog sajma knjige na platou ispred Centra za kulturu i otvaranjem izložbe djela nastalih na prošlogodišnjoj Internacionalnoj likovnoj koloniji "Boje prijateljstva".

Brojni kulturni i muzički događaji planirani su u okviru Festivala prijateljstva koji traje do 7. avgusta. Zona Isključenja, Divlje Jagode, Al Dino, Galija, Haris Džinović, Željko Samardžić, Marchelo, Konvoj, Sassja ... samo su neka od imena koja učestvuju u muzičkom dijelu programa. Već su počele foto radionice “Fotografijom kroz Festival prijateljstva”, koje vodi Haris Adžem, te Sajam starih zanata obrtnika Grada Goražda. U toku je i Razvojni kajak kamp, a očekuje nas i Prvenstvo BiH u slalomu i Međunarodna trka prijateljstva - spust u organizaciji Kajakaškog kluba Buk.

Posjetioce očekuju i promocije knjiga, filmova, pozorišne predstave, kao i raznovrsni sadržaji za djecu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.