REAKCIJE

PDP se ograđuje od izjava svoje članice Dragane Kljajić

Ta saradnja je nesporna i naravno da je dočekujemo širokih ruku, rekla je Dragana Kljajić

Dragana Kljajić. Društvene mreže

N. Aj.

4.8.2024

PDP se ograđuje od svih pojedinačnih izjava koje nisu zvaničan stav stranke, rečeno je iz ove stranke.

- Nema sumnje da rukovodstvo Republike Srbije pruža punu podršku stanovništvu sa obje strane Drine.

To je dosada pokazano mnogo puta, kroz različite projekte i načine podrške koje matica Srbija pruža našem narodu - navode iz PDP-a, reagirajući na istupe Dragane Kljajić. 

Članica PDP-a Banja Luka, Dragana Kljajić govorila je o planovima iskopavanja litijuma u Bosni i Hercegovini te tim povodom istakla da je uvjerena kako će rukovodstvo Srbije, kada je riječ o ovoj temi - postupiti na ispravan način, a na korist svih građana.

- Što se tiče iskopavanja litijuma, sigurna sam da Srbija kao uređena zemlja koja kao takva neće dozvoliti zloupotrebe bilo kakve vrste, te sam sigurna da će Srbija ovom pitanju pristupiti na potpuno drugačiji i ozbiljniji način, što je i do sada bio slučaj - poručila je Kljajić.

Kada je u pitanju podrška Srbije prema RS i Banjoj Luci, dodala je da ta podrška nikada nije bila veća kao u protekle četiri godine.

- Podrška Srbije RS mnogo znači. Od ulaganja u izgradnju autoputeva, škola i bolnica. Ta saradnja je nesporna i naravno da je dočekujemo širokih ruku. Ta podrška nam je neophodna i prijeko potrebna - rekla je.

Dodala je da joj je posebno drago što ta pomoć dolazi od "naše matice Srbije".

- Što se tiče ulaganja, moram pomenuti da su ta ulaganja višestruko veća u zadnje četiri godine nego u posljednjih 20 godina - zaključila je Kljajić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.