DOGOVOR

U Općini Pale FBiH potpisani ugovori za izgradnju četiri stambena objekta

Ugovore sa korisnicima potpisao je načelnik Općine Pale u FBiH Almin Ćutuk

Ugovori na Palama. Fena

FENA

5.9.2024

U općini Pale u FBiH potpisani su ugovori za izgradnju četiri stambena objekta, po principu “ključ u ruke”. Sredstva za realizaciju projekta obezbjedilo je Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, putem Saudijskog Fonda za razvoj.

Ugovore sa korisnicima potpisao je načelnik Općine Pale u FBiH Almin Ćutuk, a potpisivanju su prisustvovali i predstavnici Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

Izgradnjom ovih kuća, stambeno pitanje trajno će riješiti četiri porodice koje su do sada živjele u neuslovnim montažnim objektima izgrađnim od rigips ploča.

Po riječima predstavnika federalnog mninistarstva, izgradnja bi trebala početi za dvadesetak dana, a završetak se očekuje do kraja godine, ukoliko dozvole vremenski uslovi.

Ovom prilikom načelnik općine Almin Ćutuk uputio je čestitke korisnicima, zaželio im puno zdravlja i sreće u novim domovima te kazao da će se nastaviti raditi na sličnim projektima i u narednom periodu kako bi svaki građanin ove lokalne zajednice imao adekvatan krov nad glavom i normalne uslove za život.

Zadovoljstvo zbog činjenice da će konačno trajno riješiti svoje stambeno pitanje nisu krili ni korisnici koji su uputili riječi zahvalnosti svim akterima projekta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.