SAOPĆENJE

Dječija nedjelja u FBiH počinje 7.oktobra u 10 gradova, pod sloganom 'Igramo se i sanjamo zajedno'

Više od 10.000 djece širom Federacije imat će priliku da učestvuje u raznim sportskim, edukativnim i zabavnim aktivnostima

Adnan Delić. Fena

FENA

prije 9 sati 52 minute

Obilježavanje Dječije nedjelje u Federaciji BiH počinje 7. oktobra, a u karavanu dječije radosti pod motom “Igramo se i sanjamo zajedno” učestvuje više od 10.000 djece u deset kantona.

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike, u saradnji s Ministarskom koordinacijom za oblast socijalne politike u FBiH, ove godine po prvi put institucionalno organizuje obilježavanje Dječije nedjelje u Federaciji BiH.

Aktivnosti će biti realizovane kroz saradnju s Udruženjem Sportske igre mladih, koje će od 7. do 13. oktobra biti održane u deset gradova.

Više od 10.000 djece širom Federacije imat će priliku da učestvuje u raznim sportskim, edukativnim i zabavnim aktivnostima, a posebna pažnja posvećena je uključivanju djece iz ruralnih područja, kako bi djeca imala priliku radovati se i uživati sa svojim vršnjacima.

Po riječima Federalnog ministra rada i socijalne politike Adnana Delića cilj je da što više djece bude obuhvaćeno, posebno djece koja su udaljena od gradskih središta kako bi se svi zajedno radovali i uživali sa svojim vršnjacima.

- Želimo da Dječija nedjelja pošalje poruku da su sva djeca važna i da svakom djetetu treba pružiti pažnju i priliku da uživa u bezbrižnom djetinjstvu – kazao je Delić.

Cilj manifestacije je i podizanje svijesti javnosti, ali i donosilaca odluka, o važnosti poštovanja prava djeteta, te kontinuiranog ulaganja u djecu i budućnost Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.