RAZGOVOR

Suad Došlo, nosilac liste SDP-a za Gradsko vijeće Goražda: Samo pobjeda Imamovića

Goražde čekaju projekti koji se godinama odgađaju, poput izgradnje zaobilaznice

Došlo: Izgradnja mosta u Vitkovićima. Facebook

Alen Bajramovic

prije 4 dana

Nosilac liste SDP-a za Gradsko vijeće Goražda i predsjednik izbornog štaba ove stranke Suad Došlo dosadašnju kampanju ocjenjuje vrlo uspješnom, a generalno neuobičajeno mirnom u odnosu na prethodne.

Finansijska dubioza

On kaže da su dosta pomogle i izmjene Izbornog zakona, pa se reklame i plakati postavljaju na tačno određenim mjestima. Biračima se pokušavaju objasniti okolnosti iz ovog mandata, a u kojem je SDP u Goraždu imao gradonačelnika Ernesta Imamovića.

- Ono što je gradonačelnik Imamović zatekao kad je preuzeo mandat je velika finansijska dubioza, uključujući i saudijski kredit za vodu, izgradnju mosta u Vitkovićima i dva putna pravca za Ilovaču i Berič. Bilo je neplaćenih poreza, doprinosa, nenamjenskog trošenja sredstava. Obaveze su bile 10 miliona, a godišnji budžet 9 miliona KM. Trebalo je nekoliko godina da se stanje stabilizira. Tek u posljednjih godinu je mogao da investira u infrastrukturu, uz značajnu podršku Vlade FBiH i premijera Nikšića, federalnih ministarstava i Vlade KS, prije svega ministra Štete - kaže Došlo.

Tunel Hranjen

Dodaje da Goražde čekaju projekti koji se godinama odgađaju, poput izgradnje zaobilaznice i kolektora s prečistačem otpadnih voda, a očekuje i dovršetak gradnje tunela Hranjen. Očekuje da SDP zadrži poziciju gradonačelnika i poveća broj vijećnika u Gradskom vijeću sa sadašnjih dva na najmanje tri.

- Ima tu malo i prljave kampanje, čak se spominje i kupovina glasova, što je uobičajeno na svakim izborima. Nisam zadovoljan radom nadležnih policijskih organa i tužilaštava - ističe Došlo.

Tek u posljednjih godinu je mogao da investira u infrastrukturu, uz značajnu podršku Vlade FBiH i premijera Nikšića, federalnih ministarstava i Vlade KS, prije svega ministra Štete, kaže Došlo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.