DOSTAVIO JE SUD

I ministrica Hota-Muminović je bila upoznata s presudom pedofilu

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva KS protiv Omera Begovića, Azemine Macić i Enese Pavlović zbog pogodovanja pedofilu Alihodžiću

Naida Hota-Muminović. Fena

prije 4 dana

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Omera Begovića, Azemine Macić i Enese Pavlović zbog pogodovanja pedofilu Samiru Alihodžiću.

Oni se terete za krivičnog djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

- Omer Begović se tereti je od 14. marta do 28. avgusta 2018. godine kao direktor OŠ „Grbavica I“, propustio da suspenduje nastavnika tjelesnog i zdravstvenog odgoja, iako je znao da je optužen za krivično djelo bludne radnje. Zbog nedonošenja odluke o suspenziji iz nastavnog procesa do okončanja krivičnog postupka, tereti se da da mu je pribavio nezakonitu korist u vidu prava koje mu ne pripada.

Ono što je interesantno je to da je i ministrica za odgoj i obrazovanje KS Naida Hota Muminović bila opoznata s ovim slučajem.

Presuda pedofilu. Avaz

"Avaz" je u posjedu dokumentacije prema kojoj je Općinski sud u Sarajevu pravosnažnu presudu protiv pedofila Samira Alihodžića dostavio i ministrici Naidi Hoti Muminović.

Alihodžić je inače bivši zet delegata u Domu naroda PSBiH Kemala Ademovića.

Inače, on je slično kao Moamer Kasumović bio osuđen na godinu zatvora jer je djevojčicama slao nage fotografije. Osuđen je na godinu zatvora, a koju je otplatio.

Nakon presude bio je na neplaćenom odsustvu, a kada je istekla zabrana obavljanja poslova nastavnika, roditelji su se pobunili, a tek onda mu je uručen otkaz.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.