LIDER HDZ-A BIH

Čović glasao u Mostaru: "Treba nam element zajedništva"

Kordić je odlično radio posao, naveo je

Dragan Čović - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Meliha Smajkic

prije 16 sati 1 minutu

Dragan Čović, lider HDZ-a BiH i predsjednik HNS-a BiH danas je u pratnji supruge Bernadice glasao u Mostaru.

U izjavi za novinare Čović je rekao kako lokalni izbori imaju veliki značaj pogotovo za Mostar.

- Vjerujem da smo napravili dobar početak zadnje četiri godine i da to trebamo dignuti na jednu višu razinu u svakom smislu. Mostar treba biti najmoderniji grad u našem okruženju, najsigurniji i u razvojnom smislu jednako tako napredan, a to nećemo moći ako nećemo na adekvatan način reagirati kroz Gradsko vijeće pa time izborom našeg gradonačelnika. Uvjeren sam da Hrvatska demokratska zajednica kao politička opcija je odlična predvodila taj proces i da će još bolje nastaviti to u naredne četiri godine. Za Mostar izbori znače mnogo, jer mislim da treba promijeniti grad u cjelini, u smislu bilo kakvih podjela u gradu. Treba nam jedan element zajedništva unutar sva tri naroda koja žive u BiH, pa i u Mostaru - rekao je Čović.

Komentarisao je u to što u nekim sredinama usljed prirodne nesreće izbori neće biti danas održani.

- Nažalost, desilo se što se desilo i dobro je da se tamo ne organiziraju izbori, pogotovo tamo gdje su bila stradanja misleći na Jablanicu i na Fojnicu i na Konjic. Mi ćemo svoj posao danas odraditi, a već sutra okrenuti se potpuno njima i narednih sedam dana da pokušamo bar ono fizički što se može uraditi da im osiguramo koliko- toliko normalan život - kazao je Čović.

Osvrnuo se u na špekulacije koje su se zadnjih dana iznosile u vezi kandidata ta gradonačelnika ispred HDZ-a BiH,rekavši kako neko se trudi da napravi jednu dobru atmosferu oko HDZ -a.

- Time motiviramo jako puno ljudi za glasovanje, a ja sam na skupu u Mostaru rekao što sam trebao kazati listiće. Imali smo gradonačelnika zadnje četiri godine koji je odlično radio svoj posao i to će nastaviti i dalje - poručio je Čović. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.