VREMENSKA PROGNOZA

U jutarnjim satima maglovito, a onda slijedi razvedravanje širom BiH

U Sarajevu više niske oblačnosti prije podne, sunčanije u drugom dijelu dana

Avaz

N. H.

prije 5 sati 32 minute

U Bosni i Hercegovini preovladavat će sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove će biti dosta magle i niske oblačnosti. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9 stepeni, na jugu zemlje do 12 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23 stepena.

U Sarajevu više niske oblačnosti prije podne. Sunčanije u drugom dijelu dana. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 6 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka oko 19 stepeni.

Trodnevna prognoza

U utorak 8.10.2024. u Bosni i Hercegovini veći dio dana preovladavat će sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Jače naoblačenje sa zapada, koje će usloviti kišu širom zemlje, očekuje se tokom noći na srijedu. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10, na jugu zemlje do 13 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25 stepeni.

U srijedu 9.10.2024. u Bosni i Hercegovini prije podne oblačno sa kišom i pljuskovima. Jači pljuskovi su mogući na području Hercegovine. U drugoj polovini dana prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. Vjetar umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24 stepena.

U četvrtak 10.10.2024. u Bosni sunčanije uz malu do umjerenu oblanost. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove može biti magle. U Hercegovini se očekuje pretežno oblačno vrijeme. Rijetko može pasti malo kiše. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14, na jugu zemlje do 16. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26 stepeni.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološka prognoza je povoljna. Stabilnije vrijeme, bez padavina, pozitivno će djelovati na većinu populacije, a hronični bolesnici i meteoropate neće imati jačih tegoba. Nešto duže zadržavanje magle u prijepodnevnim satima, može kod osjeljivih osoba uzrokovati manje probleme, stoga je poželjno biti oprezniji. Sa odmicanjem dana posvuda sunčanije, toplije i ugodnije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.