"AVAZ" NA LICU MJESTA

Nastavak suđenja: Milorad Dodik stigao u Sud BiH, dočekan aplauzima

On je optužen zajedno v.d. direktora Službenog glasnika RS Milošem Lukićem

Uoči ročišta - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

prije 8 sati 15 minuta

Predsjednik RS Milorad Dodik je stigao u Sud BiH, gdje će se održati nastavak suđenja za nepoštivanje odluka visokog predstavnika.

Podsjećamo, on je optužen zajedno v.d. direktora Službenog glasnika RS Milošem Lukićem.

Ispred Suda BiH se pojavio zamjenik ministra odbrane BiH Aleksandar Goganović, zastupnica u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić i Vlado Đajić, prvi čovjek SNSD-a u Banjoj Luci, članica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, ali i brojne pristalice. Dodik je dočekan aplauzima.

- Odbrana drugooptuženog Lukića izvodi materijalne dokaze. I Tužilaštvo će predložiti svoje dokaze, a odbrana će se izjasniti o njima - rekao je ranije advokat Bubić.

Na prošlom ročištu 25. septembra generalni sekretar Vlade RS Dalibor Panić izjavio je "da niko, pa ni visoki predstavnik ili OHR, ne može da zaustavi objavljivanje zakonskih rješenja koja usvoji Narodna skupština RS".

Na pitanje "Dodika da li je zakonom i Ustavom RS predviđeno da zakone može donositi visoki predstavnik, OHR ili Kristijan Šmit", Panić je rekao da "ni Šmit niti OHR nisu predviđeni kao zakonodavno tijelo".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.