MUP TK

Velika akcija u Tuzlanskom kantonu: Zaplijenjeni oružje, droga i ukradeni predmeti

Pronašli su razni alat, šest mobitela, dva tableta i druge predmete, kao i kanabis, spid, 33 sjemenke kanabisa, dvije drobilice za drogu i dvije digitalne vage

Oduzete i puške. MUP TK

A. Ka. / Avaz.ba

6.8.2019

Pronađena i municija - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

U velikoj policijskoj akciji na području Tuzle, Lukavca, Gračanice, Srebrenika, Kalesije, Živinica i Banovića zaplijenjeni su droga, oružje i ukradeni predmeti.

Pretresom 11 lokacija oduzete su dvije automatske puške, vojnička puška i 70 metaka kalibra 7,9 milimetara, puška sačmarica, automat M-56 kalibra 7,62 milimetra i 39 metaka kalibra 7,9 milimetara.

Pronađeni su razni alat, šest mobitela, dva tableta i drugi predmeti, kao i kanabis, spid, 33 sjemenke kanabisa, dvije drobilice za drogu i dvije digitalne vage.

Iz MUP-a TK naveli su da će nakon kompletiranja predmeta biti podneseni izvještaji Kantonalnom tužilaštvu u Tuzli protiv Z. E. (47) iz Živinica, M. P. (55) iz Srebrenika, O. I. (59) iz Kalesije te D. D. (39) iz Kalesije. Sumnjiče se za krivično djelo nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih materija.

Protiv M. A. (32) iz Lukavca bit će podnesen izvještaj zbog postojanja sumnje da je počinio krađu, dok će će protiv S. R. (31) i Ž. B. (27) iz Tuzle biti poduzete dalje mjere i radnje nakon završene kriminalističke obrade i vještačenja oduzetih predmeta.

U slučaju pozitivnog nalaza vještačenja oduzete droge i sjemenki, Tužilaštvu TK bit će dostavljeni izvještaji zbog sumnje da su počinili krivično djelo posjedovanja i omogućavanja uživanja droga ili krivično djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja  droga u promet protiv H. L. (23) iz Gračanice, H. K. (24) iz Srebrenika, Z. M. (42) iz Kalesije i E. B. (26) iz Živinica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.