NESREĆE

Lani zabilježeno 2.389 saobraćajnih nesreća u kojima je dvoje ljudi poginulo

Policija stalno apelira na sve učesnike da poštuju saobraćajne propise i na taj način zaštite sebe, ali i druge učesnike u saobraćaju i da se ne uključuju u saobraćaj pod dejstvom alkohola, poručuju iz PU Zvornik

PU Zvornik: Povećan broj udesa. Arhiv

Piše: S. Sm / Avaz.ba

18.1.2020

Policijska uprava Zvornik, u čijoj nadležnosti su podrinjske policijske stanice, u prošloj godini evidentirala je 2.389 saobraćajnih nesreća, što je za 874 više nego u prethodnoj godini. 

- Zbog nepoštivanja zakonskih odredbi izdato je 1.836 prekršajnih naloga - potvrđeno nam je iz PU Zvornik.

Na području bratunačke općine, lani se dogodilo 67 saobraćajnih nesreća, od kojih je jedna s poginulim, dok je 27 osoba zadobilo lakše i teške tjelesne povrede, a pričinjena je velika materijalna šteta. Ništa nije bolja situacija ni na području srebreničke općine. Službenici Policijske stanice Srebrenica lani su izdali 1.250 prekršajnih naloga, što je za devet više nego u prethodnoj godini. U 32 saobraćajne nesreće poginula je jedna osoba, dok su tri imali teške tjelesne povrede. 

- Policija stalno apelira na sve učesnike da poštuju saobraćajne propise i na taj način zaštite sebe, ali i druge učesnike u saobraćaju i da se ne uključuju u saobraćaj pod dejstvom alkohola - poručuju iz PU Zvornik.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.