NEMA DOKAZA

Dragan Radaković oslobođen krivice za pokušaj iznude 55.000 KM od vlasnika restorana

Presudu izrekao Okružni sud Banja Luka

Piše: O. Ma.

26.10.2021

Privođenje Dragana Radakovića. Arhiva

Okružni sud u Banjoj Luci izrekao je oslobađajuću presudu Draganu Radakoviću (47), optuženom da je pod prijeteći ubistvom pokušao iznuditi 55.000 KM od vlasnika restorana ”My way” Mladena Miškovića.

U obrazloženju presude navodi se da tužilaštvo nije dokazalo navode iz optužnice.

- Nema dokaza da je optuženi počinio krivično djelo. To nije na nesumnjiv i jasan način dokazano. Cijenila se ozbiljnost prijetnje, a oštećeni nije na jasan način rekao da je to shvatio ozbiljno - rekao je predsjednik sudskog vijeća Dragan Uletilović.

Pojasnio je i da nije utvrđeno da li optuženi na cedulji, koju je dao Miškoviću sa svojim brojem telefona, ostavio trag.

- Cedulja nije vještačena, pa ni veza optuženog s njom nije na nesumnjiv način dokazana - rekao je Uletilović.

Optužnicom Radaković se tereti da je u junu 2016. godine pokušao da iznudi novac od Miškovića. U optužnici se navodilo da je došao kod Miškovića u restoran ”My way" i rekao mu da ima šest dana da mu isplati 55.000 KM ili će ga ubiti. Tada mu je dao cedulju sa brojem telefona na koji treba da mu se javi kada sakupi novac. 

Radaković je ubrzo uhapšen, a tokom suđenja Mišković ga je prepoznao kao čovjeka koji je od njega tražio novac. S druge strane optuženi je tvrdio da mu je sve montirano i da na spornoj cedulji nije njegov rukopis.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.