POLICIJA GA UHAPSILA

Iznudom pribavio imovinsku korist od oko 1,2 miliona konvertibilnih maraka

Policijski službenici Federalne uprave policije su uhapsili su osumnjičenog I.M. prilikom primopredaje novca

Policija na terenu. FUP

A. O.

21.7.2022

Policijski službenici Federalne uprave policije jučer i danas su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Srednjobosanskog kantona, poduzimali mjere i radnje iz svoje nadležnosti s ciljem dokumentovanja izvršenja iznude.

U sklopu navedenih aktivnosti, uhapšena je jedna osoba iz Bugojna inicijala I.M. (1978.), koji se sumnjiči da je u prethodne četiri godine kontinuirano iznuđivalo novac od vlasnika jednog privrednog subjekta iz Bugojna, a pri tome upućivajući mu ozbiljne prijetnje po život i tijelo, te je na taj način za sebe pribavio protupravnu imovinsku korist cca 1,2 miliona konvertibilnih maraka, a privrednom subjektu nanio veliku materijalnu štetu.


Odvučen automobil. FUP

Policijski službenici Federalne uprave policije su uhapsili su osumnjičenog I.M. prilikom primopredaje novca, kojom prilikom su kod njega pronašli i oduzeli 10.000 KM koje je neposredno prije toga uzeo od strane oštećenog, te putničko motorno vozilo čija je vrijednost cca. 250.000 KM koje je isti u prethodnom periodu, također, nezakonito oduzeo od oštećenog.

Postupajući po Naredbi Općinskog suda u Bugojnu, policijski službenici Federalne uprave policije izvršili su pretres kuće i pratećih objekata koje koristi osumnjičeni na području općine Bugojno kojom prilikom je pronađeno i oduzeto 30.000 KM, vatreno oružje i drugi predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Uhapšena osoba je kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te je danas predato na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Srednjobosanskog kantona uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.