ZLOUPOTREBA DROGA

MUP SBK uspješno realizirao četiri akcije: Zaplijenjene određene količine spida i kanabisa

Akcije provedene na području Travnika, Kiseljaka i Donjeg Vakufa

Uspješno provedene akcije. Avaz

B. C.

5.9.2024

Poduzimajući kontinuirane planske aktivnosti koje su usmjerene na sprečavanje i suzbijanje krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, tokom protekla 24 sata policijski službenici Uprave policije MUP-a SBK/KSB u saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom, uspješno su realizovali 4 akcije na području Travnika, Kiseljaka i Donjeg Vakufa.

Odbacili spid

Naime, dana 04.09.2024.godine oko 19,10 sati u ulici Ina, općina Travnik, ispred jednog ugostiteljskog objekta, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a i tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Travnik izvršili su kontrolu i pregled osobe A.M. rođen 1997.godine iz Travnika. Tom prilikom, isti je dobrovoljno predao dva pvc zamotuljka sa sadržajem materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

U nastavku aktivnosti, navedeni službenici su u mjestu Turbe, općina Travnik, izvršili kontrolu i pregled osoba S.K. rođen 1998.godine, E.S. rođen 1996.godine i M.Š. rođen 1999.godine, svi iz Travnika. Prilikom pregleda pronađena je odbačena veća količina bijele praškaste materije za koju je sumnja da je opojna droga speed, upakovana u dva pvc zamotuljka.

Također, uspješna akcija izvedena je na području Kiseljaka, tačnije u ulici Sarajevska, gdje su policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU i PS Kiseljak izvršili kontrolu putničkog motornog vozila marke VW Golf, kojim je upravljao I.Z. rođen 1988.godine iz Fojnice. Tom prilikom kod istog je pronađena određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

Predao drogu

Istog dana, oko 21,45 sati u ulici Titova, općina Donji Vakuf, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Jajce izvršili su kontrolu i pregled osobe M.B. rođen 2002.godine iz Jajca. Prilikom kontrole isti je dobrovoljno predao dva pvc zamotuljka sa sadržajem bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje u vezi sa krivičnim djelima "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga" i „Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.