GLOBUS

Nakon pogibije 16 osoba u padu vojnog aviona: Vučić uputio telegram saučešća Trumpu

Srna

11.7.2017

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je telegram saučešća predsjedniku Sjedinjenih Američkih Država Donaldu Trampu povodom pogibije 16 osoba u padu vojnog aviona.

Vučić je u telegramu zamolio Trampa da njegovo iskreno saosjećanje prenese porodicama i prijateljima stradalih marinaca, iako je u ovakvim trenucima teško naći riječi utjehe za one koji su izgubili svoje najbliže.

"Dozvolite mi da Vam uputim izraze saučešća povodom tragične pogibije 16 pripadnika Marinskog korpusa u padu vojnog transportnog aviona u državi Misisipi", naveo je Vučić, saopšteno je iz Službe za saradnju s medijima predsjednika Srbije.

Vučić je dodao da je "uveren da ostaje plemenito sjećanje na 16 ljudi koji su izgubili život na vojničkoj dužnosti, što je najveća žrtva koja se može prinijeti domovini".

U padu američkog vojnog aviona u ruralnom dijelu Misisipija kasno sinoć poginulo je 16 marinaca, a još nisu poznate okolnosti pada aviona u okrugu Le Flor, oko 160 kilometara od DŽeksona, glavnog grada ove američke države. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.