NAKON NAPADA NA MOST

Zelenski: U Ukrajini je bilo sunčano, ali nad Krimom je bilo oblačno

Rusko ministarstvo odbrane u subotu je objavilo da će ruska vojska na jugu Ukrajine i dalje biti opskrbljena kopnenim i morskim koridorima, uprkos oštećenju Krimskog mosta koji je dosad korišten u te svrhe

Zelenski: Kakvi god oblaci bili, Ukrajinci znaju šta im je činiti. SCREENSHOT / FACEBOOK

S. S.

9.10.2022

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski u svom večernjem obraćanju, a nakon napada na Krimski most, rekao je: "Danas je u našoj zemlji bio dobar i pretežno sunčan dan. Na većem dijelu teritorija bilo je sunčano s temperaturom oko 20 Celzijevih stepeni".

- Nažalost, nad Krimom je bilo oblačno, iako toplo. Ali, kakvi god oblaci bili, Ukrajinci znaju šta im je činiti i znaju da je naša budućnost sunčana. Ovo je budućnost bez osvajača na cijelom našem teritoriju, a posebno na Krimu - dodao je ukrajinski predsjednik.

Podsjetimo, Rusija je objavila kako je u eksploziji kamiona na Krimskom mostu, koji spaja Krim i Rusiju, poginulo najmanje troje ljudi. 

Rusko ministarstvo odbrane u subotu je objavilo da će ruska vojska na jugu Ukrajine i dalje biti opskrbljena kopnenim i morskim koridorima, uprkos oštećenju Krimskog mosta koji je dosad korišten u te svrhe. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.