EKIPA ANADOLIJE SNIMILA

Ukrajinska artiljerija neprekidno napada ruske snage

Artiljerijske jedinice dežuraju 24 sata i pomažu ukrajinskoj vojsci, posebno oko Bakhmuta, gdje su zabilježeni najžešći sukobi, kao i na liniji fronta u Donjecku

Ukrajinske artiljerijske snage. Anadolija

Anadolija

29.10.2022

Reporterska ekipa Anadolu Agency (AA) je snimila ukrajinske artiljerijske snage stacionirane u blizini grada Bakhmuta u oblasti Donjeck, gdje se intenzivno nastavlja rat protiv Rusije.

Artiljerijske jedinice dežuraju 24 sata i pomažu ukrajinskoj vojsci, posebno oko Bakhmuta, gdje su zabilježeni najžešći sukobi, kao i na liniji fronta u Donjecku.


Ukrajinske artiljerijske snage - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+6

Ističući da je artiljerijska vatra najvažnija ratna sila, kapetan Vladislav napominje da je najvažniji nastaviti borbu.

- Izvodimo žestoku paljbu da potisnemo neprijatelja. Svaki dan smo na terenu i žestoko pucamo na neprijateljske ciljeve - rekao je te dodao:

- Koristimo višecjevne raketne bacače, razne haubice i druge artiljerijske sisteme. Dežuramo veoma intenzivno, svaki dan, 24 sata, po svim vremenskim uslovima.

Rusija je 24. februara pokrenula rat u Ukrajini koji Moskva naziva "specijalnom vojnom operacijom".

Ukrajinske artiljerijske snage - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+8

Posljednjih sedmica ukrajinske snage su krenule u kontraofanzivu, dok je Rusija pozvala još rezervista i anektirala četiri ukrajinska regiona, uključujući Donjeck.

Ruske snage pokrenule su novu seriju zračnih napada na Kijev i druge ukrajinske gradove u protekle tri sedmice, nakon što je eksplozije na Kerčkom mostu koji spaja poluostrvo Krim i Rusiju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.