ANEKTIRANI TERITORIJ

Napad dronovima na Krim, Rusi tvrde da su srušili dva

Dodao je kako civilni objekti u Sevastopolju, baš kao i sjedište ruske Crnomorske flote, nisu oštećeni u napadu te je pozvao stanovnike da "ostanu mirni"

Napad na Krimu. SCREENSHOT

S. S.

22.11.2022

Proruski guverner Krima, ukrajinskog poluotoka koji je Rusija anektirala 2014. godine, večeras je objavio da su ruske snage oborile dva drona nad Sevastopoljem.

Podsjetimo, Krim je jedna od lokacija s kojih su ruske snage u februaru krenule u rat protiv Ukrajine, a u posljednje vrijeme i sam je više puta napadnut. Jedan od upečatljivijih napada dogodio se u avgustu, kad je u seriji eksplozija uništen niz ruskih borbenih aviona u mornaričkoj bazi.

Mihail Razvožajev, guverner Krima kojeg je imenovala Moskva, danas je objavio: "Naša protivzračna odbrana upravo djeluje. Zabilježen je napad dronovima. Prema preliminarnim informacijama, dvije bespilotne letjelice su srušene. Sve snage i službe su u stanju uzbune."

Dodao je kako civilni objekti u Sevastopolju, baš kao i sjedište ruske Crnomorske flote, nisu oštećeni u napadu te je pozvao stanovnike da "ostanu mirni".

Prije povlačenja svojih snaga iz Hersona ranije ovog mjeseca, Rusija je objavila kako prebacuje vojsku na drugu obalu rijeke Dnjepar kako bi bolje odbranila teritorije koji su pod ruskom kontrolom, što uključuje i prilaze Krimu.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.