ČLAN MEĐUNARODNE BANDE

Žena iz BiH džeparila po Španiji: Policija je uhapsila na aerodromu

Uhapšeno je troje džeparoša, dvoje iz Argentine i jedna iz BiH

Tokom akcije hapšenja. La policia Nacional

A. O.

14.5.2023

Žena iz Bosne i Hercegovine uhapšena je u Španiji jer je bila dio međunarodne bande džeparoša.

Španska Nacionala policija uhapsila je ovu bandu na aerodromu “Palma Son Sant Joan Airport” u poznatom ljetovalištu Palma de Majorka.

Uhapšeno je troje džeparoša, dvoje iz Argentine i jedna iz BiH, a oni su odgovorni za desetine pljački na ovom aerodromu samo tokom proteklog mjeseca.

Mete stariji turisti

U saopćenju španske policije stoji da su uhapšeni 67-godišnji Argentinac, 57-godišnja Argentinka i 47-godišnja državljanka Bosne i Hercegovine.

Njihove mete su uglavnom bili stariji turisti, koji su organizovanim turama dolazili u ovaj dio Španije. Bili su toliko spremni da su u skoro svim pljačkama uzeli novčanik žrtvi, izvadili novac, a zatim neprimjetno vratili novčanik.

Zabrana prilaska

Inače, ovo nije prvi put da hapse ovaj trojac. Prošlog juna žena iz BiH je uhapšena na istom aerodromu, ali su “operisali” i na drugim aerodromima. Kako prenose španski mediji, Argentinac ima zabranu prilaska aerodromu u Alikanteu, gdje je izveo brojne pljačke.

O kakvim kriminalcima se radi svjedoči i podatak da njih troje zajedno imaju preko 80 hapšenja. Policija je već zatražila da im se zabrani povratak na Majorku što je trenutno regulisano zabranom prilaska.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.