ZANOSNA PLAVUŠA

Nekadašnja učesnica rijalitija iz Dubaija prenijela kokain vrijedan 63 miliona eura, "pala" na aerodromu

Djevojka je uhapšena na aerodromu Hitrou u Velikoj Britaniji

Magdalena Saldo. Facebook

S. S.

9.7.2024

Magdalena Saldo (29), zanosna plavuša, izjasnila se krivom i priznala da je bila kurir i da je krijumčarila kokain u operaciji šverca droge vrijedne čak 63 miliona eura u Velikoj Britaniji.

Djevojka je uhapšena na aerodromu Hitrou u Velikoj Britaniji, gdje je sletjela po povratka iz Dubaija odakle je donijela veliku količinu kokaina. Ona se prošlog petka pojavila na krunskom sudu u Karlajlu, gde je priznala da je ovakvih nekoliko pošiljki imala između marta 2022. godine i maja 2023. godine, prenosi Daily mail.

Inače, Magdalena je nekadašnja učesnica poljskog rijalitija "Ostrvo ljubavi" gdje je sebe opisala kao ženu punu "samopouzdanja i nekoga na koga možete da se oslonite".

Na njenom profilu na LinkedIn mreži navodi se da je ranije radila u prodaji, prije nego što je osnovala kompaniju za iznajmljivanje luksuznih jahti u Dubaiju početkom 2024. godine. Magdalena, koja je ranije živjela u Berkširu, trenutno se nalazi u pritvoru do izricanja presude koje se očekuje u toku ove godine. Inače, na sudu je rečeno da su ogromne količine kokaina uvezene u Veliku Britaniju prije nego što ih je organizovana kriminalna banda distribuirala širom zemlje.

U martu ove godine, devetero muškaraca osuđeno je na zatvorske kazne u ukupnom iznosu od više od 106 godina zbog svog učešća.

- Ovo je dilanje drogom na ozbiljnom nivou, u smislu organizacije i komercijalnosti - rekao je tužilac Tim Evans prilikom izricanja presude muškarcima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.