"DOKAZANI LIDER"

Čelnici demokrata iz svih 50 saveznih država podržali kandidaturu Kamale Haris

U srijedu će odlučivati o pravilima izbora novog kandidata

Podrška demokrata. Anadolija

N. Aj.

22.7.2024

Svih 50 predsjednika Demokratske stranke iz saveznih država podržalo je Kamalu Haris (Harris) kao novu predsjedničku kandidatkinju koji će se suprotstaviti republikanskom kandidatu i bivšem predsjedniku Donaldu Trampu (Trump), javlja Reuters.

Predsjednici su održali konferencijski poziv nakon što je predsjednik Džo Bajden (Joe Biden) objavio da se povlači kao stranački kandidat.

- Nakon najave predsjednika Bajdena, naši su se članovi odmah okupili kako bi se ujedinili iza kandidatkinje koja ima historiju pobjeđivanja na teškim izborima i koja je dokazani lider u pitanjima koja su važna Amerikancima, reproduktivna sloboda, prevencija oružanog nasilja, zaštita klime, pravna reforma i ponovna izgradnja privrede - rekao je Ken Martin, predsjednik Udruženja državnih demokratskih odbora, u izjavi.

Čelništvo demokrata sastat će se u srijedu kako bi razradilo plan i pravila izbora novog kandidata za predsjednika.

- Sada je odgovornost odbora za izbore da uspostavi okvir za odabir novog kandidata, koji će biti otvoren, transparentan, pošten i pravilan - rekli su supredsjedatelji odbora, guverner Minesote Tim Valc (Walz) i dugogodišnja demokratkinja Lia Dogtri (Leah Daughtry).

Novi kandidat trebao bi biti potvrđen na demokratskoj konvenciji od 19. do 22. augusta u Čikagu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.