NAPAD NA FLORIDI

Otkriveno ko je napadač na Trampa: Sve snimao GoPro kamerom

Agent Tajne službe otvorio je vatru na muškarca natjeravši ga da pobjegne

AP

N. H.

prije 3 dana

Donald Tramp (Trump) je prema navodima "New York Posta" preživio drugi pokušaj ubistva nakon što je u nedjelju primijećen naoružani napadač sa automatskom puškom u blizini terena za golf koji je u vlasništvu bivšeg američkog predsjednika!

Agent Tajne službe otvorio je vatru na muškarca natjeravši ga da pobjegne.

Osumnjičenog, koji ima 50 godina, privela je kancelarija šerifa Vest Palm Biča na auto-putu I-95. Izvori za sprovođenje zakona rekli su za "NY Post" da je osumnjičeni bijelac za kojeg se vjeruje da je sa Havaja.

Ispred golf kluba je pronađena automatska puška za koju je ranije saopćeno da je AK-47. Osumnjičeni je navodno imao GoPro kameru na sebi u vrijeme hapšenja što je navelo vlasti da istraže da li je namjeravao da snimi atentat.

Tajna služba je saopćila da tek treba da utvrdi motiv, međutim, izvori kažu za NY Post da je osumnjičeni često objavljivao proukrajinske i protajvanske objave na društvenim mrežama.

Donald Tramp je u vrijeme incidenta, koji se dogodio u nedjelju oko 14 sati po tamošnjem vremenu, igrao golf sa prijateljima na međunarodnom golf terenu Vest Palm Bič. Napadača je navodno primijetilo osiguranje bivšeg predsjednika nekoliko rupa prije Trampa. Jedan od agenata je potom otvorio vatru pucajući više puta nakon čega se muškarac dao u bijeg.

Golf teren Vest Palm Bič nalazi se inače oko 8 kilometara od Trampove rezidencije Mar-a-Lago.

Tajna služba saopćila je da istražuje incident u koji je umiješan bivši predsjednik. Agencija je saopćila da koordinira istragu sa kancelarijom šerifa okruga Palm Bič.

Prvi izvještaji, podsjetimo, sugerisali su da su dvije osobe pucale jedna na drugu, ali istražitelji sada vjeruju da je agent Tajne službe bio jedini koji je pucao. CNN je izvijestio da je napadač pucao na Trampa, međutim, izvori su za "NY Post" rekli da je jedini prijavljeni strijelac do sada agent Tajne službe.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.