LIČNOST DANA

Ćavi Ernandez: Vratio Barcu na pravi put

Barca u Madridu deklasirala Real

Ćavi: Za svega 134 dana okrenuo naglavačke slavni katalonski klub. Twitter

Piše: G. Š.

22.3.2022

Barcelona predvođena Ćavijem Ernandezom (Xavi Hernandez) je u 29. kolu španske La Lige deklasirala Real u Madridu (0:4) i definitivno potvrdila da je na pravom putu. Gosti su u nedjeljnom El Klasiku odigrali uvjerljivo najbolju utakmicu otkako ih je preuzeo legendarni veznjak, koji je dokazao da izrasta u vrhunskog fudbalskog stručnjaka.

Ćavi je za svega 134 dana preporodio slavni katalonski tim ili, kako su jučer konstatirali brojni evropski mediji, okrenuo Barcu naglavačke. Ljubitelji tiki-take, lepršavog, atraktivnog i direktnog fudbala, raduju se zbog povratka Barcelone. I to na velika vrata, u El Klasiku! Haotičnu situaciju, stvaranu godinama unazad, Ćavi je izbrisao za 134 dana. Toliko je talentiranom katalonskom stručnjaku bilo potrebno da Barcelonu okrene naglavačke. Prvo je popravio narušenu atmosferu unutar i izvan svlačionice, a onda i implementirao svoje ideje.

Ćavi Ernandez rođen je 25. januara 1980. godine u španskoj Tarasi. Trenersku karijeru počeo je 1. jula 2019. godine u katarskom El Sadu, gdje je završio bogatu igračku karijeru. Do 6. novembra prošle godine, kada je preuzeo Barcelonu, osvojio je sedam trofeja u 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.