LIČNOST DANA

Džud Belingem: Englesko čudo

"Natjerao" Real Madrid da za njega plati više od 100 miliona eura

Belingem: Ima svega 19 godina. Printscreen

15.6.2023

Englesko čudo od igrača Džud Belingem (Jude Bellingham) i zvanično je postao novi fudbaler Real Madrida.

"Kraljevi" su za sjajnog veznjaka izdvojili 103 miliona eura uz bonuse koje će Borusija Dortmund dobiti kroz raznorazne klauzule.

Iako ima svega 19 godina, Belingem je "natjerao" gazdu Reala Florentina Pereza da za njega izdvoji ogroman novac i da ga dovede na Santiago Bernabeu.

Belingem bi trebao zamijeniti Luku Modrića, tako da neće imati lak zadatak. Zanimljivo je da će mu Real, iako ima tek 19 godina, biti treći klub u karijeri.

Debitirao je sa 16 godina u Birmingemu. Da se radi o velikom talentu, potvrdilo je interesiranje mnogih klubova, a on je na kraju otišao u Borusiju Dortmund za oko 30 miliona eura – što je bio rekord za 17-godišnjaka. Pružao je sjajne partije u dresu "Milionera", što nije prošlo neopaženo.

Tražili su ga brojni evropski velikani, ali je Real bio najkonkretniji. Perez želi podmladiti ekipu, a u Belingemu vidi okosnicu nekog novog Real Madrida.

Džud Belingem je rođen 29. juna 2003. u Sturbridžu. Za Birmingem je odigrao 41 utakmicu, a onda je Borusija Dortmund zbog njega srušila rekord. Sada stiže u Real Madrid. Za reprezentaciju Engleske je već sakupio 24 nastupa i dao jedan gol.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.