KOMENTAR DANA

Dodik je gotov

Milorad Dodik, hrabri predsjednik RS i lider SNSD-a, krije se iza naroda. Došlo do grla, pa mu narod zatrebao da ga brani

Dodik: Šačica je onih kojima može prodavati maglu. Avaz

Miralem  Aščić

2.9.2023

Hrabri predsjednik RS i lider SNSD-a Milorad Dodik se prepao. Da nije tako, ne bi se krio iza naroda. Došlo do grla, pa mu narod zatrebao da ga brani. Isti onaj narod od kojeg je u RS napravio sirotinju. Dao im je najniže plaće i penzije, zadužio ih do ušiju, i to radi i dalje, svaki dan. Krediti i rate stižu, a Dodik se poziva na patriotizam - i na narod.

A narodu je dosta. Šačica je onih koji su ostali i kome može prodavati maglu. Umjesto da se, kako smatra da je nevin, isprsi i kaže: „Borit ću se“, Dodik je narod RS isturio kao glinene golubove u borbi za svoj spas.

Optužnicu Tužilaštva BiH, zbog neizvršavanja odluka visokog predstavnika, predstavio je kao udar na Republiku Srpsku. Očekivano. I pticama na grani je jasno o čemu se radi i kako ga je njegova bahatost na kraju koštala toga da niko nije iznad zakona.

Do jučer nije priznavao ni Sud ni Tužilaštvo, a već za mjesec morat će na izjašnjenje o krivnji. Do tada, dok se čeka potvrđivanje optužnice, Dodik čini sve da se spasi sudskog procesa. I to radi danima. Ali, kada je vidio da je došao do kraja, da je vrag odnio šalu, da ga se ne boje sudije ni tužioci, digao je narod da ga brani.

Miralem Aščić. Avaz

Ni on ne zna od koga. Suda, Tužilaštva, stranaca. Dodiku su krivi svi, osim Putina i Orbana, prvi je diktator, drugi mu je slamka spasa da RS ne doživi finansijski kraj.

No, koliko god se čupao, ovo je njegov kraj. Sudski postupak je neminovan. I pitanje je kako će Dodik tu proći. Moguće je da mu se zabrani političko djelovanje.

A on je bez politike gotov. Malo se, kako tvrde upućeni, Dodik „prekontao“. Ismijavanje Suda i Tužilaštva, OHR-a moglo bi mu doći glave.

Dodik je tek nedavno shvatio da stvari ne idu kako je priželjkivao i da mu se sve vratilo kao bumerang.

Već mu je odavno 5 do 12. Sudski proces pokazat će da je u sudu svako manji od makovog zrna.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.