KOMENTAR DANA

Bakirova braća

Pokazao je da, želeći zaštititi sebe, ne preza od toga da nanese štetu narodu, a njegovi grijesi tek će doći na naplatu

Bakir Izetbegović. Twitter

Piše: Ema Maslo

6.9.2023

Ogromnu štetu Bosni i Hercegovini, a naročito bošnjačkom narodu, napravio je svojim djelom vanserijski politički i moralni blećak Bakir Izetbegović. Ono što je svojim radikalnim i šizofrenim politikama za vrijeme vladavine SDA uradio zemlji, ogrezloj u mitu, korupciji, ogoljenoj odlaskom mladih, pljačkom naroda, ubistvima, planiranim atentatima, montiranim procesima, ali i vanjskoj politici, gdje se sveo na poslušnog Erdoanovog vazala, predstavlja potpunu devastaciju svega za šta se ovaj narod borio.

No, ova štetočina hroničnom bahatošću ne prestaje širiti klicu zla i opasnosti koju nadvija nad BiH. U intervjuu za globalnu televizijsku stanicu Al Arabiya pozvao je na snažnije angažiranje islamskih zemalja u BiH kako bi nadjačali Zapad, koji predvode Sjedinjene Američke Države i Evropska unija! Njih je proglasio neprijateljima ove zemlje. Zaboravio je Bakir ko su bili najbolji prijatelji BiH u ratu, iz trezora nije vidio, kao i na to odakle dolaze najveće poslijeratne investicije.

Poput pružanja podrške radikalnoj „Muslimanskoj braći”, koja je širom svijeta proglašena za terorističku, zloupotrijebivši, dok je obnašao funkciju člana kolektivnog šefa države, instituciju Predsjedništva BiH kada ih je primio i pri tome se još slikao uzdignuvši četiri prsta, tako i sada, u trenutku kada se govori o ubrzanom evropskom putu BiH, o članstvu u NATO-u, Izetbegović vodi politiku kojom želi BiH potpuno izolirati od zapadnog svijeta. Antibosansko vezivanje s arapskim svijetom i pokušaj pravljenja vjerske zajednice ne može ništa dobro donijeti ni njemu ni državi.

Nesumnjivo, BiH ima dosta prijatelja među arapskim zemljama, ali i simpatije Zapada, koje su, nakon agresije Rusije na Ukrajinu, još jače trasirale ovu zemlju na evropskom putu, tamo gdje svaki građanin ove zemlje želi biti. Traženje pomoći od muslimanske braće, u ovom trenutku, predstavlja njegovu bolesnu divljačku potrebu, plasirajući antiameričku i antievropsku agendu, koja je jako opasna za BiH, da ova država ostane privatni feud, a Bakir na vlasti kao Erdoanova konkubina.

Pokazao je da, želeći zaštititi sebe, svoje podanike, suprugu, fadile, osmice, ne preza od toga da nanese štetu državi, a njegovi grijesi na ovom putu tek će doći na naplatu. Allah najbolje zna.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.