REGION

Vučić se sastao sa delegacijom oružanih snaga SAD

Avaz.ba

2.8.2017

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas delegaciju oružanih snaga SAD, a na sastanku je konstatovano da je bilateralna saradnja dvije zemlje u oblasti odbrane veoma razvijena i da čini najbolji dio sveukupnih odnosa dviju zemalja, uz poštovanje vojne neutralnosti naše zemlje.

U američkoj delegaciji su dvadeset jedan brigadni general i kontra-admiral, koji su nedavno unaprijeđeni u generalske činove, a koju predvodi penzionisani general Philip Breedlove, prethodni komandant snaga NATO u Evropi.

Vučić je rekao da je veoma značajno to što visoka vojna delegacija SAD posjećuje Srbiju u okviru kursa neposrednog upoznavanja strategijskog okruženja u kome će obavljati nove dužnosti, jer svaka razmjena mišljenja doprinosi boljem razumjevanju i unaprijeđenju saradnje.

Kao dobar primjer saradnje Vučić je izdvojio saradnju sa Nacionalnom gardom Ohaio, ističući da je saradnja koja se ostvaruje kroz Program državnog partnerstva važna i za mir i stabilnost u regionu, čemu je Srbija iskreno posvećena i daje svestran doprinos, saopštdno je iz kabineta Vučića.

Tokom razgovora je razmotrena i situacija u regionu, a Vučić je rekao da su mir i stabilnost na Zapadnom Balkanu, kao i ekonomski napredak zemlje, prioriteti politike Srbije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.