SRBIJA

Direktor policije: Vjerujemo da je Monika živa, njen otmičar je Ninoslav Jovanović

U potrazi za djevojčicom angažirani su najbolji operativci

Direktor policije posjetio knjaževačko selo Orešac. Telegraf/D.K.

Avaz.ba

25.12.2019

Direktor policije Vladimir Rebić večeras je posjetio knjaževačko selo Orešac u Srbiji, tačnije kuću u kojoj je do jutros boravio Ninoslav Jovanović, osumnjičeni za otmicu 12-godišnje Monike Karimanović 20. decembra ove godine. Prethodno je Rebić posjetio porodicu otete djevojčice i obećao da će policija učiniti sve da vrati njihovu djevojčicu kući.

- Vjerujem da je Monika živa na osnovu veoma mnogo dokaza. Smatramo, također, da je izvršilac ovog krivičnog djela Ninoslav Jovanović. Imamo jasne dokaze da je on ukrao jedno vozilo, u njemu su nađeni njegovi otisci i tragovi koji ukazuju da je s njim bila Monika. Nesporno smo utvrdili da su neko vrijeme boravili ovdje, da su prespavali i hranili se, na još jednom mjestu su nađeni tragovi, konkretno Monikin ranac. Imamo dvije izjave svjedoka koji su potvrdili da je Jovanović s djevojčicom prošao. Na tim činjenicama temeljimo naše vjerovanje da je Monika živa i vjerujem da ćemo je u toku noći u najskorijem vremenu pronaći. Angažirali smo maksimalne ljudske resurse i u toku noći ćemo nastaviti potragu i uz korištenje termovizijskih kamera koje nam daju prednost u odnosu na Jovanovića - rekao je Rebić.

Tu su načelnici policije iz Niša i Zaječara, angažirani su najbolji operativci. Rebić je podsjetio na kriminalnu prošlost Jovanovića. 

- Poznata je činjenica da je on od 2006. do 2018. godine bio u zatvoru zbog seksualnih delikata i, čim je izašao, poslije nekoliko dana je na društvenim mrežama stavljao neprimjerene sadržaje i poruke koje su nama u policiji djelovale kao moguće izvršenje krivičnih djela. Odmah sam se čuo s republičkim javnim tužiocem i zajedno smo uspjeli da ga stavimo u pritvor, gdje je bio do marta, tad je izašao i više nismo imali mehanizam da ga spriječimo u njegovom naumu - naveo je Rebić. 

Ninoslav Jovanović javnosti  jepoznatiji kao Malčanski berberin nakon što je na suđenju za silovanje 12-godišnje djevojčice priznao da ga šišanje seksualno uzbuđuje. Osuđen je na 15 godina, ali mu je Vrhovni sud umanjio kaznu za tri godine. Nakon izlaska iz zatvora, posljednji put je na to navodio djevojčice na društvenim mrežama.

Ozloglašeni manijak uhapšen je 13. oktobra prošle godine, jer je preko aplikacija Messenger i Viber proganjao i uznemiravao više djevojaka i žena zahtijevajući od njih da mu, uz novčanu naknadu, dozvole da ih šiša ili da mu šalju svoju kosu. Čak je iz frizerskog salona krao ošišanu kosu. Od marta ove godine je na slobodi, prenosi Telegraf.rs.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.