HRVATSKI PREMIJER

Plenković: Ovo što radi Milanović je štetočinstvo, a lobirao je 2010. za Komšića

On je toliko toga danas izgovorio, ja to nisam gledao - imamo važnijega posla, rekao je Plenković

Andrej Plenković i Zoran Milanović. avaz

E. Ć.

20.12.2021

Hrvatski premijer Andrej Plenković danas je sudjelovao na svečanoj proslavi 145. godišnjice Hrvatske vatrogasne zajednice (HVZ) nakon koje je dao izjavu za medije.



Ne znam zašto nije otišao u Novu Bilu

Plenković se dotakao hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića, te rekao, između ostalog, kako je štetočinstvo ono što radi Milanović, te je podsjetio kako je on svojevremeno podržavao Željka Komšića.

- On je toliko toga danas izgovorio, ja to nisam gledao - imamo važnijega posla. Međutim, sad je to štetočinstvo koje on radi već polako poprimilo i međunarodne razmjere. Dakle, ja ne znam zašto on nije otišao u Novu Bilu. Da je nešto sigurnosno važno, dramatično, upozoravajuće bilo, sigurno bih i ja kao predsjednik Vlade o tome dobio neku obavijest - bilo SOA-e, MUP-a... Ja nisam ništa dobio. Prema tome, koji su razlozi, zašto on nije otišao, to mora on objašnjavati hrvatskoj javnosti - kazao je Plenković, prenosi "Dnevnik".

- Što se tiče njegovog komentiranja mog odlaska u Sarajevo, ne treba ga komentirati. Ne treba. Niti sam ga pitao zašto sam tamo išao, niti sam imao potrebe, osim kulturno zaštititi dignitet države kada me neko o njegovim izjavama nešto pitao u Sarajevu. Možda bi s obzirom na sve ovo što on izgovara nakon toga, bilo bolje da nisam. Ali dobro. Tu je ta razlika između nas dvojice - istakao je hrvatski premijer.

Prvi susret Plenkovića i Milanovića nakon više od mjesec dana

Plenković je podsjetio kako je Milanović 2010. godine aktivno i agilno lobirao za Željka Komšića.

- Što se tiče interesa Hrvata u BiH, čovjek 2010. dolazi aktivno i agilno lobirati za Komšića, najednom je sad veliki zaštitnik Hrvata u Bosni na način koji im može pričiniti štetu - upozorio je on.

 - Svađajući se sa svima, nećemo nikuda doći. Koja nacionalna crna izdaja? Koje su to kvalifikacije? - rekao je osvrćući se na prozivke.

Inače, Plenković i Milanović su se nakon više od mjesec dana susreli prvi put na jednom mjestu nakon Vukovara. Prvi je bio na svečanoj akademiji povodom 30. godina Hrvatske narodne banke (HNB).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.