ZBOG DANAŠNJEG INCIDENTA

MUP Srbije se oglasio: Iznenađeni smo uvredama lidera Pokreta slobodnih građana Pavle Grbovića

Grbović je isprovocirao incident, a na snimku novinarke N1 Žakline Tatalović se vidjelo kako je prvi čašom gađao aktiviste SNS-a, nakon čega je došlo do tuče

Grbović: Isprovocirao incident. Kurir

E. Ć. / Kurir

3.4.2022

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopćilo je da je iznenađeno uvredama lidera Pokreta slobodnih građana Pavla Grbovića o navodnom neprofesionalnom postupanju policije nakon incidenta koji se danas dogodio ispred sjedišta Srpske napredne stranke (SNS) u Zemunu.

- Ističemo da je policija odmah po dobijanju saznanja iz medija izašla na lice mjesta. Mi obezbjeđujemo biračka mjesta a ne stranke i nismo mogli da razdvajamo Grbovića i članove SNS-a okupljene ispred sjedišta stranke u Zemunu.

 Također, da Grbović govori neistinu o postupanju policije govori i činjenica da su policijski službenici obavili razgovor sa svim učesnicima ovog incidenta na licu mjesta i pozvali ih da dođu u policijsku stanicu da daju izjavu - navodi se u saopćenju.


Naglašavaju da je Pavle Grbović odbio da dođe u policijsku stanicu da da izjavu, jer, kako kaže nema povjerenja u policiju.

- Grbović je potom sa stranačkim kolegama otišao u KBC Zemun, a potom na konferenciju za novinare i još uvijek se nije odazvao pozivu da dođe u policijsku stanicu da da izjavu, što su ostali akteri incidenta učinili.

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na sve učesnike u izbornom procesu da profesionalno, na zakonom zasnovano postupanje policije ne koristi u političkoj borbi - saopćilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Grbović je isprovocirao incident, a na snimku novinarke N1 Žakline Tatalović se vidjelo kako je prvi čašom gađao aktiviste SNS-a, nakon čega je došlo do tuče. Međutim, on je na društvenim mrežama ispričao drugačije.

Podsjećamo, biračka mjesta u Srbiji zatvaraju se u 20 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.