PREDSJEDNIK SKUPŠTINE

Dačić: Otvoreni Balkan nije zamjena za europske integracije

Nije dobro da se teritorijalni integritet različito tumači na pitanju Ukrajine i Srbije. Mi osuđujemo kršenje teritorijalnog integriteta Ukrajine, ali i Srbije, izjavio je Dačić

Dačić: Članstvo u EU ostaje strateški prioritet Beograda. Arhiv

A. Č. / Fena

7.6.2022

Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić kazao je danas u Beogradu da inicijativa Otvoreni Balkan nije zamjena za europske integracije već je pokušaj da se do tog trenutka prevladaju problemi u regiji.

- Ne vidim nijedan razlog da bilo ko bude protiv, osim politikantskih razloga - kazao je Dačić.

Dačić je kazao da građani Srbije nisu protiv EU već je primjećen zamor od pristupanja, kao što se u EU primjećuje zamor od primanja novih članova, te dodao da Srbija nije zadovoljna brzinom procesa pristupanja.

- Ako je mjerilo broj otvorenih i zatvorenih poglavlja, moram kazati da to ne odražava realno stanje naše pripremljenosti za članstvo i da smo realno mnogo bliži cilju nego što kažu brojevi i poglavlja - izjavio je Dačić na konferenciji Europska unija kao strateški izbor iskustva Srbije i Rumunije.

Dačić je istaknuo je da je krivnja za odugovlačenje u procesu pristupanja i na strani Srbije i na strani EU, ali je ponovio da članstvo u EU ostaje strateški prioritet Beograda.

- Nije dobro da se teritorijalni integritet različito tumači na pitanju Ukrajine i Srbije. Mi osuđujemo kršenje teritorijalnog integriteta Ukrajine, ali i Srbije - izjavio je Dačić, prenosi Beta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.